ροή ειδήσεων

Τεράστια τα κενά των εκπαιδευτικών, με την κυβέρνηση να καυχιέται



Τις 2.500 ξεπερνούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η έλλειψη.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, «και τη φετινή χρονιά το 1ο κουδούνι χτύπησε με χιλιάδες κενά σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ όλης της χώρας. Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει την πραγματικότητα, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχουν χιλιάδες κενά, αποτέλεσμα των πολιτικών εξοικονόμησης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης. Τα κενά ξεπερνούν τις 2.500 ενώ έχουν προσληφθεί μόλις 954 εκπαιδευτικοί στη Γενική Εκπαίδευση. Με βάση τα περσινά στοιχεία και παρά τις δραματικές μειώσεις προσωπικού στις οποίες είχε προχωρήσει η κυβέρνηση με τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, στα εργαστήρια και στα ολιγομελή τμήματα, προσλήφθηκαν 3.113 αναπληρωτές. Φέτος συνταξιοδοτήθηκαν 456 εκπαιδευτικοί, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των κενών για το 2017 σε 3.569. Επί της ουσίας δηλαδή το υπουργείο Παιδείας έχει καλύψει μόνο το 26,7% των κενών στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ όλης της χώρας».

Στηλιτεύει μάλιστα την κυβέρνηση, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων, για το γεγονός πως «έχουν καταντήσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών να αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από συναδέλφους αναπληρωτές οι οποίοι κάθε χρόνο βιώνουν το Γολγοθά της αδιοριστίας, της αναμονής και της αβεβαιότητας. Χωρίς καμιά μέριμνα για τη σίτισή τους, τη στέγασή τους, τη μετακίνησή τους. Εμείς θα λέγαμε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση καταφεύγει στις ίδιες ανακρίβειες. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, όταν μάλιστα τα πραγματικά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά».

Καλεί επίσης να «αντικρούσουν τα παρακάτω (ενδεικτικά μόνο) στοιχεία που αναφέρουμε για ορισμένες ειδικότητες από τις περσινές και τις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών»:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Α' ΦΑΣΗ 2017 Περσινές προσλήψεις

Φιλόλογοι 276 826

Μαθηματικοί 189 474

Φυσικοί 65 279

Χημικοί 46 170

Βιολόγοι 143 398

Η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου σημειώνει πως «στην περιοχή μας, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου υπερηφανεύεται ότι "για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, τα σχολεία, τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίθετο". Ας διαψεύσουν ότι τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Δωδεκανήσου με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου είναι 350, ενώ οι διορισμοί των αναπληρωτών της Α' φάσης ήταν 210. Ας διαψεύσουν ότι στο νησί της Κω, που θεωρείται το πλέον προνομιούχο, τα κενά στα Γυμνάσια - Λύκεια και ΕΠΑΛ είναι περίπου 25, με τους πιο επιεικείς υπολογισμούς. Τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου σχολείου θα λυθούν μόνο όταν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μαζί με το εργατικό κίνημα δυναμώσουν την αντίσταση και ανατρέψουν τις πολιτικές της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και των κυβερνήσεων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο».

Γι' αυτό καλεί τους εκπαιδευτικούς «να απαντήσουν στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, δυναμώνοντας τον αγώνα τους για:


Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία σε μια φάση.


Καμία απόλυση αναπληρωτή - συμβασιούχου συναδέλφου.


Έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής.


Μόνιμη και σταθερή δουλειά - Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *