ροή ειδήσεων

Μ. Σχοινάς: «Ντε φάκτο» στο τέλος της μνημομιακής εποχής η Ελλάδα



«Nτε φάκτο» στο τελικό στάδιο της μνημονιακής εποχής βρίσκεται η Ελλάδα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ότι ο μεταμνημονιακός ορίζοντας αποτελεί ήδη θέμα συζήτησης στην Ευρώπη και το πρώτο εξάμηνο του 2018 σειρά ερωτημάτων θα βρεθούν στο προσκήνιο, με την όλη συζήτηση να έχει «ευρωελληνικό χαρακτήρα».

Ο κ. Σχοινάς έκανε λόγο για ταύτιση των συμφερόντων της Ελλάδας και της ΕΕ, υπογράμμισε ότι η τελευταία θέλει να δει ότι η Ελλάδα αλλάζει και αφήνει πίσω της τις παθογένειες που την οδήγησαν στα όρια της κατάρρευσης το 2010. Πρέπει να καταστεί σαφές στους εταίρους μας ότι «μάθαμε και δεν θα ξανακάνουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει κλείσει τόσο το ζήτημα της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και των μέτρων.


Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι στόχος είναι μια Ευρώπη «πιο συνεκτική, πιο ισχυρή και πιο δημοκρατική», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεργασία και αλληλεγγύη, δηλαδή καθολική συμμετοχή στη Συνθήκη Σένγκεν, το Ευρώ και την Τραπεζική Ένωση, οι οποίες συνιστούν και τους τρεις πυλώνες για μια διαφορετική αρχιτεκτονική της ΕΕ με ορίζοντα το 2025.

Όπως ανέφερε, η αισιοδοξία του πηγάζει στο γεγονός ότι «οι προφητείες του κακού» με αφορμή τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, την κρίση του προσφυγικού και το Brexit δεν έγιναν πραγματικότητα, αλλά αντίθετα είχαμε την εκλογή Μακρόν στη Γαλλία και την ήττα του λαϊκισμού στην Ολλανδία, όπου σημειώθηκε αντίστοιχη νίκη των δυνάμεων της μετριοπάθειας.

Ερωτηθείς σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής και το ζήτημα της Εldorado Gold, είπε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει «μεμονωμένες περιπτώσεις εταιρικών αποφάσεων», προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι πολυπαραγοντική εξίσωση».

Στη συνέχεια, τόνισε, ότι με δεδομένη την αλλαγή των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, τα οποία επιτρέπουν μέχρι και 95% συμμετοχή σε ορισμένα αναπτυξιακά προγράμματα, η ΕΕ θα βοηθήσει την Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι ταυτόχρονα πρέπει να συντρέξουν πολλές προϋποθέσεις ενός ευρύτερου κοινωνικοοικονομικού συστήματος, με απαραίτητους παράγοντες την «ανοιχτή ματιά και την πολιτική βούληση».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/9/17 18:11

    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ -Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΥΤΕΛΕΣ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΒΑΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.-ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.-ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ .-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *