ροή ειδήσεων

Χουργκάντα και Κως οι «πρωταθλητές» τον Αύγουστο



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κρατήσεων, οι Γερμανοί τουρίστες εξακολουθούν να ταξιδεύουν μαζικά στην Αίγυπτο, ενώ η ζήτηση για Ισπανία και Τουρκία έχει μειωθεί. Η Ελλάδα παραμένει στη μέση της κλίμακας ζήτησης.

Το κυριότερο αιγυπτιακό αεροδρόμιο της Χουργκάντα είχε για ακόμα μια φορά αύξηση στα πακέτα διακοπών από τους Γερμανούς τον Αύγουστο με πωλήσεις που εκτινάχθηκαν στο 74%, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του «Traveltainment». Η αύξηση του Αυγούστου έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Ιουλίου (65%) και της περιόδου Μαΐου – Ιουνίου (100%). Η πλειονότητα των κρατήσεων αυτών αφορούν κυρίως χειμερινές διακοπές, καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές της τελευταίας στιγμής δεν κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα τον προηγούμενο μήνα στη Γερμανία.

Αντιθέτως, τα Κανάρια Νησιά – ο βασικότερος προορισμός χειμερινών διακοπών για τους Γερμανούς – συνέχισαν να βλέπουν τα νούμερα των κρατήσεων να μειώνονται. Φουερτεβεντούρα(-5%), Λας Πάλμας (-12%), Β. Τενερίφη (-16%) και Arrecife (-3%), σημείωσαν σημαντική πτώση σε σχέση με τα δεδομένα του προηγούμενο έτους. Η Πάλμα συγκεκριμένα συνέχισε την πτώση με ένα ποσοστό 9% τον Αύγουστο, ύστερα από το 6% που διέγραψε τον Ιούλιο.

Μετά από δύο μήνες διπλασιασμού της αύξησης των τουριστών λόγω των – τελευταίας στιγμής – καλοκαιρινών κρατήσεων, η Αττάλεια είδε τα νούμερα των κρατήσεών της να πέφτουν κατά 14% τον Αύγουστο.

Ο Αύγουστος ήταν πολύ απογοητευτικός για την Ελλάδα όσον αφορά τις αφίξεις Γερμανών τουριστών με μια όμως αξιοπρόσεκτη εξαίρεση: Παρουσιάστηκε αύξηση 52% στις κρατήσεις για Κω, μιας και οι καταναλωτές αισθάνθηκαν πως το νησί αποτελεί ασφαλή προορισμό διακοπών. Αντίθετα, η ζήτηση για περιοχές της Κρήτης είχε μεγάλη πτώση με τις κρατήσεις στο Ηράκλειο να μειώνονται κατά 20% ακολουθώντας το -23% του Ιουλίου. Στη Ρόδο τα πράγματα ακολούθησαν την ίδια πορεία, με τα νούμερα να φτάνουν το -15% τον Ιούλιο και το -7% τον Αύγουστο.


ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *