ροή ειδήσεων

Τουρκικά μαχητικά έκαναν «σουρωτήρι» το ανατολικό Αιγαίο



Γιατί μάζεψε όλους τους πλοιάρχους ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού

Περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Χίου έχουν δεσμεύσει παράτυπα οι Τούρκοι για την Τετάρτη. Μέσω του σταθμού της Σμύρνης, που δεν έχει τη σχετική δικαιοδοσία, η Άγκυρα εξέδωσε τη Navtex 909/17, με την οποία προειδοποιεί πως αύριο μεταξύ δύο με τέσσερις το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει στην εν λόγο περιοχή ναυτική άσκηση οπλικών συστημάτων.

Του Μαρίνου Γκασιάμη



Κανένας βέβαια δεν γνωρίζει κατά πόσο η Τουρκία θα στείλει όντως πλοία εκεί καθώς, για παράδειγμα στην περιοχή που είχαν δεσμεύσει για σήμερα το πρωί μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου, έστειλαν απλά ένα περιπολικό σκάφος, μόνο σαν παρουσία.

Στον αέρα, ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών έκανε «σουρωτήρι» τον Εθνικό Εναέριο Χώρο καθώς μπήκε στις 09:00 το πρωί μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και βγήκε δυόμισι ώρες αργότερα στις 11:30 ανατολικά της Ρόδου.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:50, δύο F-16 μπήκαν ανατολικά της Ρόδου και βγήκαν στο FIR Λευκωσίας στις 13:05. Στις 15:57 στην περιοχή Λήμνου και Λέσβου μπήκαν δύο F-16 που βγήκαν από την ίδια περιοχή δύο λεπτά αργότερα. Στις 15:50 ανατολικά της Ρόδου μπήκαν δύο οπλισμένα F-16 και βγήκαν 40 ολόκληρα λεπτά αργότερα μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν σημειώθηκε εμπλοκή με αυτό το ζευγάρι. Ένα ακόμα CN235 είχε μπει ανατολικά της Ρόδου στις 14:45 και μέχρι τις 17:05 δεν είχε βγει ακόμα...

Εν τω μεταξύ, σήμερα από σύμπτωση ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, στο πλαίσιο των προσωπικών επαφών του με στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποίησε ομιλία σε Αρχιπλοιάρχους και Πλοιάρχους του Πολεμικού Ναυτικού στη Σχολή Εξασκήσεως Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ).

«Σκοπός των ομιλιών του Αρχηγού ΓΕΝ είναι η ενημέρωση των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για την παρούσα κατάσταση, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΠΝ και τις δράσεις που αναλαμβάνονται, όπως επίσης και η αμφίδρομη επικοινωνία με το προσωπικό» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο newsbeast.gr, επρόκειτο για μια προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας που είχε αναβληθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του ΑΓΕΝ, από πριν την άσκηση «Καταιγίδα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *