ροή ειδήσεων

Ρόδος - Ελσίνκι, μια οκταετία δρόμος




Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Γαλλία (2/9, 16:30) για τη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με την αναμέτρηση να αποτελεί... remake μίας προ οκταετίας αναμέτρησης. Τι εννοούμε;

Το πρώτο δύσκολο τεστ για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι σε μερικές ώρες (2/9, 16:30) απέναντι στη Γαλλία. Οι "μπλε" μπορεί να ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του Α' Ομίλου από τη Φινλανδία, αλλά αυτό το παιχνίδι δεν αποτελεί ασφαλές δείγμα για την ποιότητά της ως ομάδα. Ο Βενσάν Κολέ και οι παίκτες του ξέρουν, άλλωστε, πως δεν υπάρχει περιθώριο για ήττα στη σημερινή αναμέτρηση.


Για όσους δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θα πούμε ότι η Γαλλία είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει το γήπεδο. Έχει άλλωστε παίκτες που είναι ικανοί με την μπάλα στα χέρια, εκτελώντας -εν δυνάμει- χρέη πλεϊμέικερ. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι επίσης σημαντικό: τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι περιφερειακοί στην προσωπική φάση. Το ένας εναντίον ενός, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Ο Νάντο Ντε Κολό (μπορεί να τον έχεις ξανακούσει, δίπλα στη λέξη "ΤΣΣΚΑ Μόσχας") είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, αφού μαζί με τον Εβάν Φουρνιέ (ένας από τους αρκετούς NBAers της δωδεκάδας) καθορίζουν εν πολλοίς τη λειτουργία της ομάδας τους στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Το βασικότερο όλων; Μην τους αφήσεις να σουτάρουν! Είναι κάτι που κάνουν με τρομερή συνέπεια, αφού σχεδόν όλοι οι περιφερειακοί έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους το... τρίποντο. Ήδη, στην πρεμιέρα η Γαλλία είχε 37.5% στα τρίποντα -ένα ποσοστό συμπαθητικό, αλλά σίγουρα όχι αντιπροσωπευτικό των ικανοτήτων των παικτών της.

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο. Τη δύναμη και την ταχύτητα. Να κάτι στο οποίο η Γαλλία ίσως δεν έχει αντίπαλο σε αυτή τη διοργάνωση. Άντε τώρα να τα βάλεις με αυτή την ομάδα, που είναι γεμάτη από αθλητικά κορμιά, μακριά χέρια και γρήγορα πόδια. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική ομάδα. Αυτό που θα πρέπει να καμουφλάρει με κάποιον τρόπο.

Αντί επιλόγου: ο τίτλος μπορεί να μην σου λέει πολλά, αλλά θα σου πούμε εμείς. Η βάση της Γαλλίας αποτελείται από παίκτες που αντιμετώπισαν την αντίστοιχη ελληνική βάση της δωδεκάδας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών το 2009, στη Ρόδο. Τότε, η "γαλανόλευκη" είχε κερδίσει. Για να δούμε απόψε...

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *