ροή ειδήσεων

Fairbnb εναντίον Airbnb, ως απάντηση στην άκριτη τουριστικοποίηση



Ονομάζεται Fairbnb και φιλοδοξεί να γίνει μια πιο δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη απάντηση στην πλατφόρμα που έχει ταράξει τα νερά στην τουριστική οικονομία, το Airbnb. Ακτιβιστές, προγραμματιστές και ερευνητές, επιχειρούν να απαντήσουν στις αρνητικές επιπτώσεις του ανεξέλεγκτου τουρισμού με μία πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων που θα σέβεται τους κατοίκους και τις τοπικές κοινωνίες.

Η νέα πλατφόρμα δημιουργείται ως απάντηση στις αρνητικές όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές της επιπτώσεις του Airbnb: «Θόρυβος ακόμα και τις ώρες κοινής ησυχίας, δραματική αύξηση των τιμών ενοικίασης κατοικιών, λιγοστά διαθέσιμα σπίτια για ντόπιους και φοιτητές, αλλοίωση της τοπικής φυσιογνωμίας των πόλεων. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αρνητικές επιπτώσεις της μεγάλης τουριστικοποίησης περιοχών. Στην τουριστικοποίηση αυτή, συντελεί και η μόδα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων μέσα από πλατφόρμες διαμοιρασμού».

Η συζήτηση για τις αρνητικές επιπτώσεις γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο έντονη και μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Βενετία, η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα, αντιδρούν.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *