ροή ειδήσεων

Στη διαιτησία θα λύσουν τις διαφορές τους η Fraport και το Δημόσιο για τα αεροδρόμια



15 ημέρες μετά την παράδοση των αεροδρομίων, στις 26 Απριλίου 2017, η Fraportπροέβαλε για πρώτη φορά αξιώσεις αποζημίωσης για φθορές σε υποδομές που εντόπισε στα αεροδρόμια, τα οποία αγόρασε έναντι 1,2 δις ευρώ.

«Tα αιτήματα των αποζημιώσεων τα έχουμε ξαναζήσει. Όταν είναι δίκαια εγκρίνονται, όταν δεν ειναι δίκαια απορρίπτονται» δηλώνει στο Star για το ζήτημα που προέκυψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Η εταιρία ενεργοποίησε τη ρήτρα της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο καθώς διαπίστωσε, όπως ισχυρίζεται, ότι τα αεροδρόμια δεν είχαν συντηρηθεί από το 2015, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γερμανική εταιρία εχει διαπιστώσει προβλήματα:

Στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης και των 14 αεροδρομίων, με ενδεικτικά παραδείγματα το αεροδρόμιο της Ρόδου όπου ο διάδρομος είχε υποστεί καθίζηση, στην Κέρκυρα με ζημιές και στις κτιριακές υποδομές, ενώ τα λιγότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στους δύο διαδρόμους του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

«Τους τελευταίους 5 μήνες έχουμε αντικαταστήσει περισσότερες απο 12.000 λάμπες για τα φωσφορίζοντα φώτα στους διαδρόμους προσγείωσης» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της FRAPORT GREECE Αλεξάντερ Ζινέλ.

Στις 7 Αυγούστου 2017 η εταιρεία προσέφυγε στη διαιτησία. Λίγες ημέρες αργότερα ο υπουργός Υποδομών με επιστολή του απέρριψε ως αβάσιμες τις απαιτήσεις της εταιρίας.

«Δεν δικαιολογούνται τέτοιου ύψους αποζημιώσεις σε καμία περίπτωση» επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης στο Star.



Aπό την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας δηλώνει: «Είχε υπάρξει μια αίτηση της Fraport να εξεταστούν κάποια θέματα. Προβλέπεται απο τη σύμβαση μια διαδικασία να επιλύονται τέτοιου είδους τεχνικά ζητήματα. Είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία».

Το υπουργείο Υποδομών δεν θέλησε να σχολιάσει την διαλλακτικότερη στάση του υφυπουργού Οικονομίας, θυμίζοντας ωστόσο ότι «ο κ. Πιτσιόρλας ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και υπεύθυνος για τη σύμβαση»

Στην ουσία της υπόθεσης πάντως, γνώστες της διαιτητικής διαδικασίας εκτιμούν ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή με συμβιβασμούς και απο τις δυο πλευρές, αποκλείοντας να καταβληθεί τελικά ένα τόσο υπέρογκο ποσό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *