ροή ειδήσεων

Συγκλονίζει η μαρτυρία για πτήση-θρίλερ: «Θύμιζε την τραγωδία της Helios...» [pic]



Το χρονικό της πτήσης Μάντσεστερ - Λάρνακα, που προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Τουρκία, περιέγραψε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, η δημοσιογράφος Πέτρα Αργυρού, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στους επιβάτες.


Το αεροσκάφος παρουσίασε σοβαρή βλάβη στο σύστημα ηλεκτρονικών, είπε η κ Αργυρού, τονίζοντας πως «επρόκειτο για μια πτήση που θύμιζε την τραγωδία της Ήλιος..»

«Το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Τουρκία για να εξαντλήσει τα καύσιμά του. Επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες, σε σημείο που οι επιβάτες ζητούσαν κουβέρτες. Στο 10λεπτο, η θερμοκρασία ανέβηκε σε σημείο που δυσκόλευε την αναπνοή», ανέφερε. «Διακόπηκε η φωτοδότηση στο αεροσκάφος και τότε ο πιλότος έκανε την πρώτη ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωνε ότι το αεροπλάνο έχει πρόβλημα και μπορεί να πραγματοποιείτο αναγκαστική προσγείωση. Το αεροσκάφος έχανε ύψος, ο κυβερνήτης ανέφερε ότι υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους. Για μισή ώρα περίπου, το αεροσκάφος πετούσε κοντά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, μέχρι να δοθεί δίαυλος για προσγείωση», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.



Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ προσγειώθηκε στη Λάρνακα το αεροσκάφος της βρετανικής εταιρείας Jet2, που μετέφερε τους επιβάτες άλλου αεροπλάνου της ίδιας εταιρείας, το οποίο, λόγω μηχανικής βλάβης που σημειώθηκε ενώ πετούσε από Μάντσεστερ για τη Λάρνακα, πραγματοποίησε, προχθές βράδυ, αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σμύρνης. Μεταξύ των επιβατών ήταν και πέντε Κύπριοι.

Το αεροσκάφος αναχώρησε χθες το απόγευμα από τη Σμύρνη και μετέβη στην Ρόδο προτού αναχωρήσει για τον τελικό προορισμό του, το αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου και προσγειώθηκε στις 20.30.

Η δημοσιογράφος - επιβάτης στο αεροσκάφος Πέτρα Αργυρού, είχε έρθει σε επικοινωνία με αρμοδίους του Υπουργείου Εξωτερικών ενημερώνοντας τους για το συμβάν και για το γεγονός ότι ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε λόγο για "πολιτικό πρόβλημα".

Οι αρμόδιες αρχές στην Κύπρο έκαναν επαφές και πληροφορήθηκαν ότι η αεροπορική εταιρεία θα έστελνε άλλο αεροπλάνο για να τους μεταφέρει από τη Σμύρνη στη Λάρνακα, όπως ήταν προγραμματισμένο. "Είχαμε φόβους μήπως θέσουν θέμα να προσγειωθεί στο `Ερτζιάν` (παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου), αλλά ευτυχώς δεν το έθεσαν", είπε η κ. Μιχαήλ.

Να σημειωθεί πως εν υπήρξε κάποιο πρόβλημα για τους Κύπριους επιβάτες και πως "τους έδωσαν βίζα σε λευκό χαρτί", όπως κάνουν για όλους τους Κύπριους, οι τουρκικές Αρχές, επειδή δεν αναγνωρίζουν τα κυπριακά έγγραφα, διαβατήρια ή ταυτότητες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *