ροή ειδήσεων

Τρίτο κόμμα ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research



Μια έκπληξη για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας κοινής γνώμης που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Βήματος, το διάστημα ανάμεσα στις 7 και 11 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αν στην πρόθεση ψήφου συμπεριληφθεί το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, λαμβάνει το 10,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,5%.



Για την πορεία της χώρας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 73,5% ότι πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, για την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει, ενώ το 28% ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

Στην ερώτηση για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5% ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν και το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Για το ποιος εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 23,5% πιστεύει ότι είναι ο πρώτος, το 31% ότι είναι ο δεύτερος ενώ το 42% κανένας εκ των δύο.

Στην πρόθεση ψήφου, ουσιαστικά τα αποτελέσματα παραμένουν τα ίδια με αυτά της προηγούμενης δημοσκόπησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πιο ψηλά με 16,6% (προηγούμενη 16,2%), η Νέα Δημοκρατία χάνει μισή μονάδα με 22,7% (23,2%), η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%), το ΚΚΕ 6% (6,1%) ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%. Ως προς την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *