ροή ειδήσεων

ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: «Οι συντάξεις δεν μειώθηκαν αλλά αναπροσαρμόστηκαν και θα προσαρμοστούν ξανά τον Αύγουστο του 18′»



Οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν, οι επικουρικές αναπροσαρμόστηκαν, είπε για μια ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια φαίνεται στην τσέπη των ανθρώπων. Προφανώς έγιναν προσαρμογές στις συντάξεις για να μπορούμε να πληρώνουμε συντάξεις, αλλά κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν. Αναπροσαρμόστηκαν οι επικουρικές» και στη συνέχεια αυτοαποθεώθηκε: «Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση εξασφαλίσαμε ότι οι συντάξεις θα συνεχίσουν να πληρώνονται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κατρούγκαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο ύψος των συντάξεων, λέγοντας «οι συντάξεις τον Αύγουστο του 2018 πράγματι θα αναπροσαρμοστούν». Ωστόσο, όταν του ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις, είπε απλώς ότι στο ασφαλιστικό υπάρχουν άδικες ρυθμίσεις, επιδιώκουμε να τις αλλάξουμε και τώρα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους θεσμούς, αλλά από τον Αύγουστο του 2018 είπε ότι θα είναι πιο ελεύθερα τα πράγματα.

Επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι είναι fake news της ΝΔ πως καθυστερούμε την έκδοση συντάξεων. «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα απονεμηθούν οι εκκρεμείς συντάξεις» είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Τη βεβαιότητα ότι η θα ξαναμοιραστεί το πλεόνασμα, όπως έγινε και πέρσι τα Χριστούγεννα, εξέφρασε ο κ. Κατρούγκαλος, διαβεβαιώνοντας: «Θα ξαναμοιράσουμε πλεόνασμα στους αδύναμους, όπως κάναμε και θα κάνουμε, το ποσό θα εξαρτηθεί από την υπεραπόδοση και το πόσοι από τις επιλογές που θα κάνουμε».

Επίσης, παραδέχτηκε ότι «υπάρχει υπερφορολόγηση, είναι αναντίρρητο γεγονός».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/10/17 02:05

    ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΤΕ ΧΡΕΙ ΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΑΤΟΜΟ.ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *