ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Σπάει τον Οκτώβριο το φράγμα» των 2 εκατομμυρίων τουριστών



Μία ανάσα πριν το ρεκόρ των 2 εκατομμυρίων τουριστών βρίσκεται η Ρόδος καθώς η φετινή περίοδος τερματίζεται σταδιακά και «κλείνει» με αύξηση, το τελικό ποσοστό της οποίας θα διαμορφωθεί το μήνα που διανύουμε.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, η τουριστική κίνηση του εννιαμήνου που κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 3,65%, είναι ενδεικτική του πως εξελίχθηκε η φετινή τουριστική περίοδος.




Από τα απολογιστικά στοιχεία του διαστήματος Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, προκύπτει ότι επισκέφθηκαν αεροπορικώς τη Ρόδο, συνολικά 1.966.279 τουρίστες ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 1.897.013 άτομα. Δηλαδή το εννιάμηνο είχαμε 69.266 περισσότερους τουρίστες.

Μία σύγκριση με το ίδιο διάστημα για το έτος 2015 δείχνει ότι η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς φτάνει το 11,95% ποσοστό που μεταφράζεται σε 209.914 περισσότερους τουρίστες. Το αντίστοιχο εννιάμηνο πριν δύο χρόνια είχαν επισκεφτεί τη Ρόδο 1.756.365 τουρίστες.

Στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης βρίσκονται η Αγγλία που καταλαμβάνει την πρώτη θέση έχοντας καταγράψει για μία ακόμα χρονιά, αύξηση και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό, η Γερμανία που εξακολουθεί να παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση και η οποία επίσης σημείωσε και φέτος αύξηση, η Σουηδία που σταθερά κρατά την τρίτη θέση φέτος και εκείνη με αυξητικό ποσοστό, ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Ρωσία με μεγάλες απώλειες και για φέτος και τέλος στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ιταλία που επίσης σημείωσε αύξηση σε μικρότερο όμως ποσοστό.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Ισραήλ, αγορά που φέτος επίσης δεν πήγε καλά σημειώνοντας διψήφιο ποσοστό μείωσης, η Πολωνία η οποία αύξησε τη δύναμή της με αρκετά υψηλό ποσοστό, η Γαλλία που κινήθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα, η Δανία το ίδιο, και τέλος η
Νορβηγία η οποία κατέγραψε φέτος μείωση.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής τουριστικής περιόδου θα πρέπει να εντάξουμε τη… βουτιά των Ουκρανών τουριστών, τη σχεδόν μηδαμινή τουριστική κίνηση από την Ισπανία, το μεγάλο ποσοστό πτώσης της ρωσικής αγοράς, την κατακόρυφη αύξηση των Τσέχων και Εσθονών τουριστών και αντιθέτως την κατακόρυφη πτώση των Ρουμάνων. Επίσης φέτος δεν είχαμε καθόλου Ιορδανούς τουρίστες.
zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *