ροή ειδήσεων

Φωτογράφοι Ρόδου: Θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες στις φωτογραφίες στους ιερούς χώρους!



Η απαράδεκτη φωτογράφιση των αλλοδαπών ζευγαριών στη Λίνδο, με φόντο θρησκευτικές ομορφιές, που ξεσήκωσε, δικαιολογημένα, θύελλα αντιδράσεων στους Ροδίτες, αλλά και σε πολλούς Έλληνες Χριστιανούς, αποτέλεσε αιτία για να συναντηθούν οι τοπικοί φωτογράφοι, προχθές, στη Λίνδο, και να πάρουν πολύ ενδιαφέρουσες αποφάσεις.


Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες στις φωτογραφίες στους ιερούς χώρους, που να γίνουν σεβαστοί απ΄ όλους!

"Θεωρούμε, - αναφέρουν συγκεκριμένα, - ότι, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που στόχο είχε να προξενήσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε ένα τόσο δημοφιλή προορισμό και ουδέποτε θα συνέβαινε κάτι τέτοιο παρουσία των επαγγελματιών συναδέλφων μας.

Η φύλαξη τέτοιων χώρων θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος έτσι ώστε να προστατεύσουμε τα ιερά και τα όσια του τόπου μας θέτοντας αυστηρούς κανόνες που θα πρέπει να γίνονται αποδεκτοί και σεβαστοί από όλους.



Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Φωτογράφων Ρόδου αν του ζητηθεί από την Ιερά Μητρόπολη είναι έτοιμος να αναλάβει ενεργό ρόλο θεματοφύλακα των κανόνων της εκκλησίας με τα ενεργά διαπιστευμένα μέλη του.

Η εκκλησία μας πάντα ήταν, είναι, και θα είναι δίπλα μας και εμείς οφείλουμε σαν συνετοί χριστιανοί να προστατεύουμε τους ιερούς μας χώρους δείχνοντας και στους υπόλοιπους λαούς που μας επισκέπτονται τον τρόπο και την συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν όταν τους χρησιμοποιούν.


Μετά τιμής,

Ο πρόεδρος
Βλάχος Βλάσης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *