ροή ειδήσεων

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου με την εγκατάλειψη του Ιατρείου Γενναδίου



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΡΟΔΙΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 30/09/2017 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ

Σας πληροφορούμε ότι το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου είναι εξοργισμένοι από την επί σειρά ετών, πλήρη εγκατάλειψη και υποβάθμιση του Π.Π.Ι Γενναδίου, που ως γνωστόν λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του ολιγάριθμου προσωπικού καθώς και σε δύο εθελόντριες, εκ των οποίων η μία είναι ξένη (ναι καλά διαβάσατε εθελόντριες).

Κινητοποιήσεις σχετιζόμενες με θέματα της υγείας (και όχι μόνο) έχουν πραγματοποιήσει πολλές φορές οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου τα τελευταία χρόνια. Κατά διαβολική σύμπτωση και προς τέρψη της εκάστοτε κυβέρνησης, σε αυτές πρωτοστατούν τα ίδια άτομα, που δήθεν κινητοποιούν (ακινητοποιούν) τους κατοίκους της περιοχής. Αυτές οι κινητοποιήσεις περιορίζονται μέχρι να στηθούν μπροστά από τις κάμερες και να δημοσιεύσουν οι εφημερίδες τα ονοματεπώνυμα τους. Στις 19/06/2015 κάποια αυτοαποκαλούμενη επιτροπή αγώνα, μαζί με τους προέδρους των χωριών της Νότιας Ρόδου (οι οποίοι θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά αν συνεργάζονταν μεταξύ τους), κυκλοφόρησαν ένα σωστό μανιφέστο γεμάτο απειλές κατά της κυβέρνησης, φυσικά για το ίδιο θαμμένο και ξεθαμμένο θέμα του Ιατρείου Γενναδίου. Περιττό να τονίσω ότι η τοπική κοινωνία, εξαιτίας του μανιφέστου κυριεύθηκε από σύγκρυο και πανικό.

Την ίδια χρονική περίοδο είχε προηγηθεί και προθερμανθεί το κλίμα από την επίσκεψη δύο μελών του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, τα οποία αφού υποσχέθηκαν πολλά τελικά εξαφανίσθηκαν (μάλλον η επίσκεψη τους εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς).

Ερχόμαστε τώρα στο δημοσίευμα σας.

Εκείνο που εξοργίζει είναι ότι στην «ευρεία σύσκεψη αυτοδιοικητικών φορέων και πολιτών της Νότιας Ρόδου» , που αναφέρεται στο δημοσίευμα σας, έλειπαν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ειδοποιήθηκαν , εκτός βέβαια ορισμένων μεγάλων επιχειρηματιών και μερικών πολιτών αυστηρά επιλεγμένων!!! Τι φοβήθηκαν άραγε και δεν ειδοποίησαν τον κόσμο να συμμετάσχει στην συζήτηση; Από πληροφορίες που έλαβα, συμμετείχαν όλοι οι πρώην και νυν νεκροθάφτες της υπόθεσης του κέντρου υγείας της Νότιας Ρόδου αλλά και άλλων προβλημάτων της περιοχής μας .

Προεκλογικά, ο σημερινός Περιφερειάρχης και στον ίδιο ακριβώς χώρο, είχε πάρει θέση ώστε «να βάλουν το χέρι στην τσέπη» και οι επιχειρηματίες της Νότιας Ρόδου για το φλέγον θέμα της υγείας μας. Η άποψη του κοσμάκη είναι ακριβώς η αντίθετη, διότι η υπόθεση της υγείας μας είναι ευθύνη της πολιτείας, και όχι να μας σπρώχνουν στην θερμή αγκαλιά των ευεργετών ιδιωτών!!!

Οι επιχειρηματίες δεν ήλθαν στην σύσκεψη για να δώσουν, αλλά να πάρουν ολίγα από εμάς τους πολλούς, για να γίνουν σε αυτούς πολλά.

• Ποιος δε θυμάται τα ειδικά τιμολόγια νερού πέρσι προς αυτούς, από την πλούσια σε αμαρτίες τοπική Αυτ/ση.

• Ποιος δε θυμάται τη δηλητηρίαση από φαγητό Πυροσβεστών σε ξενοδοχείο της περιοχής Ιαλυσού; Είδατε τα θαύματα του ιδιωτικού φορέα;

• Ποιος δε θυμάται τις (μέσω εφημερίδας για να πάρουν προφυλάξεις) απειλές της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΡ προς τους επιχειρηματίες για κακόβουλες επεμβάσεις στα ρολόγια της. Ποιος εμπόδιζε την ΔΕΥΑΡ να ελέγξει, χωρίς τυμπανοκρουσίες αυτούς τους ολίγους και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα;



Τέλος αφού οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι πληροφορήθηκαν ότι συγκεντρώνονται υπογραφές για την χιλιοειπωμένη και χιλιοπροδομένη στελέχωση και αναβάθμιση του ιατρείου του Γενναδίου, και φοβούμενοι μήπως ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια τους, γι’ αυτό πήραν την πρωτοβουλία για την σύσκεψη, με απώτερο σκοπό να υπνωτίσουν για πολλοστή φορά τους ταλαίπωρους κατοίκους της Νότιας Ρόδου.

Μην ξεχνάμε ότι ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει μειώσεις δαπανών υγείας. Όσο για τις απειλές που αναφέρονται στο δημοσίευμα για δυναμικές κινητοποιήσεις μόνο μειδιάματα και υπομειδιάματα προκαλούν σε εμάς τους κοινούς θνητούς (είπαμε μόνο τα φλας τους ενδιαφέρουν).


Εφόσον η υπόθεση απασχόλησε την περιφέρεια και τον δήμο, ας γίνει από εκεί κάτι χωρίς να χρησιμοποιούν για εμπροσθοφυλακή τους μικρούς σύγχρονους κοτζαμπάσηδες (αλλά θα ενέτεινε κάποιος μήπως οι μεγάλοι δεν στηρίζονται σε αυτούς).

Υ.Γ. Γιατί στην σύσκεψη δεν αναφέρθηκαν (τυχαίο;) στους δύο αγροτικούς γιατρούς Κατταβιάς και Απολακιάς οι οποίοι υποαπασχολούνται δυο φορές την εβδομάδα έκαστος στα υπόψη αγροτικά ιατρεία. Υπάρχει δυνατότητα με υπουργική απόφαση να τοποθετηθούν στο ιατρείο Γενναδίου , ώστε ο επικεφαλής γιατρός με τους συνεργάτες του να οργανώσουν καλύτερα το δύσκολο έργο τους.


ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΙΑΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *