ροή ειδήσεων

Προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το ΦΠΑ



Προσφυγή για το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με βάση τις αρχές της Ε.Ε και της ιδιαιτερότητας των νησιών μας, κατέθεσε στο Στρασβούργο, στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι και μόνο η κατάθεση αυτή, θα προβληματίσει την Κυβέρνηση και τους θεσμούς πάνω στο θέμα.
Εν τω μεταξύ, μία σειρά από συναντήσεις για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είχε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.
Στο πλαίσιο της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της χορήγησης βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών και την ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα δικτύων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, με αυτά άλλων χωρών, όπως της Ιταλίας και Μάλτας, που δέχονται καθημερινά προσφυγικές ροές.
Συνάντηση είχε επίσης με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), Γιώργο Ντάση, από τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή του, για την προώθηση του Κοινωνικού Τουρισμού, μέσω των κοινωνικών φορέων ασφάλισης των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *