ροή ειδήσεων

Χαμός μετά από βάφτιση – Η τιμωρία του ιερέα και η θύελλα αντιδράσεων!



Η βάφτιση σε εκκλησία του Βόλου έμελλε να απασχολήσει ολόκληρη την πόλη. Τα όσα έγιναν δύσκολα θα ξεχαστούν...


Μια βάφτιση ήταν η αιτία να μείνει μια εκκλησία, Ανάληψη του Χριστού Αχιλλείου, χωρίς ιερέα. Ο λόγος; Ότι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμώρησε τον ιερέα της εκκλησίας με μηνιαία αργία, επειδή τέλεσε βάφτιση βρέφους στην κοινότητά τους, ενώ οι γονείς του αγγελουδιού είναι κάτοικοι Βόλου! Το γεγονός αυτό είχε αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να μην εκκλησιάζονται όλο αυτό το διάστημα τις Κυριακές, καθώς η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, αν και έλαβε μέριμνα να τιμωρήσει τον ιερέα, ωστόσο δεν φρόντισε να αντικαταστήσει το κενό που δημιουργήθηκε στην Εκκλησία. Ετσι η Ανάληψη του Χριστού για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν λειτουργούσε και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν λειτουργίες.

Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στην τοπική κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απευθύνθηκαν στη Μητρόπολη χωρίς ωστόσο να γίνουν δεκτοί. Ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, όπως ενημέρωσαν, φέρεται να τους ζήτησε να αποχωρήσουν και να στείλουν το αίτημά τους γραπτώς. Ετσι έπραξαν οι κάτοικοι, όμως τελικά έμειναν να περιμένουν. Ο καιρός κύλησε ώσπου συμπληρώθηκε ο μήνας και τελικά ο ιερέας επέστρεψε την περασμένη Κυριακή στην Εκκλησία.


Η διαμαρτυρία των κατοίκων για τον ιερέα


Αναλυτικά, το κείμενο διαμαρτυρίας των κατοίκων ανέφερε τα εξής: «Ο περιορισμός της Μητρόπολης, όσον αφορά την τέλεση των μυστηρίων, έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις όμορων μητροπόλεων, πράγμα που πλήττει την τοπική οικονομία. Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν παραδοσιακά την τέλεση των μυστηρίων, πραγματοποιούνται σε γειτονικούς δήμους, κυρίως Γλύφα, Λαμία, εφόσον είναι κοντά στις εκκλησίες που τελούνται τα μυστήρια, με αποτέλεσμα, να χάνουν σημαντική πηγή εσόδων οι εστιάτορες του Αχιλλείου, αλλά και οι επαγγελματίες, τα έσοδα των οποίων πηγάζουν από τις φροντίδες για τους γάμους και τη βάπτιση.

Η μικρή μας κοινωνία συμβάλλει σ’ αυτό που της αναλογεί και ίσως και περισσότερο, στα έξοδα της Μητροπόλεως και στα έσοδα των εράνων, ενώ ταυτόχρονα καλείται να καλύψει τα δικά της έξοδα, της ενορίας μας δηλαδή. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αν δεν τελούνται λειτουργίες, δεν έχουμε πρόσβαση και στους πιστούς που γνωρίζουν και βοηθούν στην αποπληρωμή εξόδων της ενορίας μας, όπως ΕΝΦΙΑ. Αυτό μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα ακόμα και εκποίηση περιουσίας, κάτι το οποίο θα αγωνιστούμε με αίσθημα ευθύνης και ακάματα να μη συμβεί. Χρειαζόμαστε όμως και επιθυμούμε την κατανόηση και καταλλαγή και όχι την εκπλήρωση του επιτιμίου».

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Σχόλια

  1. Αν κατάλαβα καλά οι χριστιανοί στην εποχή μας ενδιαφέρονται να κερδίσουν χρήματα, και όχι μεταθανάτιες απολαύσεις.
    Και αναρωτιέμαι αν είναι πάντοτε μακάριοι οι φτωχοί το πνεύματη που πληρώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *