ροή ειδήσεων

Στη φυλακή ζευγάρι για δήλωση ψευδούς ασθενείας



Ο αγώνας της βιομηχανίας του Τουρισμού ενάντια στην απότομη αύξηση των ψευδών δηλώσεων ασθενείας είχε ένα σημαντικό αποτέλεσμα μετά από τη φυλάκιση ενός ζευγαριού για απάτη, εναντίον του Thomas Cook.

Ο Paul Roberts, 43 ετών, και η Deborah Briton, 53 ετών, είναι οι πρώτοι που διώκονται για ψευδείς ισχυρισμούς ασθενείας. Φυλακίστηκαν την Παρασκευή για 15 μήνες και 9 μήνες αντίστοιχα. Το ζευγάρι, από το Wallasey του Merseyside, προσπάθησε να διεκδικήσει σχεδόν £ 20,000 προσποιούμενο ότι δύο οικογενειακές διακοπές all-inclusive στη Μαγιόρκα, το 2015 και το 2016, έληξαν με διάρροια και εμετό.

Αν η απάτη ήταν επιτυχής, θα κόστιζε στην Thomas Cook ακόμη £28.000 δολάρια σε νομικά έξοδα.

Ο δικαστής David Aubrey, QC, στο Crown Court του Λίβερπουλ, δήλωσε ότι έπρεπε να δοθεί ένα μήνυμα στους απατεώνες που δηλώνουν ασθένεια στις διακοπές, ότι θα πρέπει να περιμένουν τη φυλάκιση.

«Υπήρξε μεγάλη αύξηση των ισχυρισμών για γαστρική ασθένεια σε σχέση με εκείνους που από αυτή τη χώρα πηγαίνουν διακοπές στο εξωτερικό», ανέφερε. « Όσοι μπορεί να μπουν στον πειρασμό στο μέλλον να προβούν σε αναληθή δήλωση σε σχέση με ψεύτικες ασθένειες διακοπών, εάν διερευνηθούν και προσαχθούν στη δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από την προσωπική κατάσταση κάθε ατόμου, πρέπει να αναμένουν άμεση ποινή φυλάκισης», πρόσθεσε.

Η ποινή ήρθε την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προέβη σε κατάθεση αποδείξεων για τους ψευδείς ισχυρισμούς, καθώς προετοιμάζεται να εισαγάγει νέα νομοθεσία στις αρχές του επόμενου έτους.

Το ζευγάρι ισχυρίστηκε πως η οικογένειά τους, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών ηλικίας 13 και 14 ετών, είχαν υποστεί σοβαρή γαστρική ασθένεια, όμως τα post τους στο facebook «μιλούσαν» για «φανταστικές διακοπές» και «δύο εβδομάδες γεμάτες ήλιο, γέλιο και διασκέδαση».

Ακόμη και όταν ο Thomas Cook δήλωνε τον Μάρτιο ότι δεν θα πληρώσει, το ζευγάρι συνέχισε με τους ισχυρισμούς – που κατατέθηκαν μέσω δικηγορικής εταιρείας – μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Lloyd Morgan, υπερασπιζόμενος την Deborah Briton, δήλωσε ότι η άνεργη μητέρα ήταν «απόλυτα ντροπιασμένη» για την «απογοήτευση και τη ντροπή» που προκάλεσε στην οικογένειά της.

Ένας εκπρόσωπος της Thomas Cook δήλωσε: «Η ποινή που εκδίδεται σήμερα αποδεικνύει πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα των ψευδών δηλώσεων ασθενείας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απογοητευτική περίπτωση, αλλά αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει σε όλη τη βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία, οπότε έπρεπε να πάρουμε θέση για να προστατέψουμε τα προγράμματα διακοπών μας και τους πελάτες μας από τη μειοψηφία αυτών, που εξαπατούν το σύστημα. Ελπίζουμε ότι θα σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους παραθεριστές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ότι οι συνέπειες των ψευδών ισχυρισμών όσον αφορά την εμπειρία τους στο εξωτερικό μπορεί να είναι πολύ σοβαρές».



ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *