ροή ειδήσεων

Βακάκης: Η Ελλάδα μοιάζει με τρύπια σαμπρέλα



Συγκρατημένες εκτιμήσεις για την κερδοφορία της τρέχουσας χρήσης διατηρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Jumbo Απόστολος Βακάκης, εξαιτίας της κατανάλωσης στην Ελλάδα, που όπως είπε «μοιάζει με τρύπια σαμπρέλα. Φουσκώνει με αέρα αλλά σύντομα ξεφουσκώνει».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων έτους στην ΕΘΕ χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία «αδρανή».

Η πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων κατά 6%-9% στην τρέχουσα χρήση ανάφερε ότι θα προέλθει από τους υψηλούς ρυθμούς με τους οποίους τρέχουν οι ξένες αγορές όπως η Ρουμανία 50%, η Βουλγαρία 25% και η Κύπρος.

Ανάφερε πως η Ελλάδα φαίνεται να έχει «ταβανιάσει», και πως στην προσεχή πενταετία η αγορά της Ρουμανίας θα μπορούσε να αποκτήσει το μέγεθος «μισής Ελλάδας».

Πάντως ο Απόστολος Βακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης «στις όμορες αγορές», πάντοτε εντός του πλαισίου των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.

«Προτιμάμε να παίζουμε μπάλα στη Β’ και Γ’ Εθνική. Δεν μας ενδιαφέρει η Δυτική Ευρώπη», είπε.

Σχολίασε την τάση των λιανεμπορικών επιχειρήσεων στις εκπτώσεις τιμών, υπογραμμίζοντας ότι βλάπτουν τα αποτελέσματά τους. «Αυτό το φαινόμενο της Black Friday θυμίζει την ιστορία με τα πρόβατα που ψήφισαν υπέρ του Πάσχα. Μάλιστα, τώρα αυτοσουβλίζονται κιόλας», είπε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *