ροή ειδήσεων

Leader η Κωτσόβολος και στην αγορά ηλεκτρονικών



Ως ηγέτης σε μια φθίνουσα αγορά συνεχίζει να κινείται η αλυσίδα Κωτσόβολος, η οποία αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη θυγατρική του βρετανικού εισηγμένου ομίλου Dixons-Carphone. Στο περιθώριο παρουσίασης του νέου καταστήματος της αλυσίδας στον Πειραιά, ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας κ. Α. Αθανασόπουλος ανάφερε πως οι πωλήσεις της αλυσίδας συνεχίζουν να υπεραποδίδουν του μέσου όρου της αγοράς, η οποία στο επτάμηνο του 2017 εμφάνισε μικρή υποχώρηση κατά 1,4%.

Η αύξηση πωλήσεων της Κωτσόβολος συνεχίζει να κινείται στο 6% (έναντι 5% του ενοποιημένου ρυθμού αύξησης των πωλήσεων του βρετανικού ομίλου), η οποία προέρχεται κατά κύριο λόγο από οργανική ανάπτυξη. Οι ανακαινίσεις καταστημάτων του δικτύου επίσης συνεχίζονται όπως και οι προσθήκες νέων σημείων, καθώς σε λίγες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει και το νέο και 96ο κατάστημα της αλυσίδας στο εμπορικό κέντρο River West.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, για την ανάπτυξη των πωλήσεων δεν θυσιάστηκε η κερδοφορία, με το μικτό περιθώριο κέρδους να διατηρείται ανεπηρέαστο, παρά το γεγονός του ότι η ελληνική αγορά είναι εξόχως «ανταγωνιστική» και όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, «στην Ελλάδα τιμολογεί ο πελάτης», σκιαγραφώντας έτσι την καταναλωτική συμπεριφορά του Έλληνα καταναλωτή, με το περιορισμένο εισόδημα αλλά και την απαιτητική αγοραστική συμπεριφορά.


Κατά τον ίδιο, η Κωτσόβολος συνεχίζει να προσφέρει κατά μέσο όρο 450 προσφορές προϊόντων ετησίως, υπολογίζοντας ωστόσο την κερδοφορία της, και απέρριψε την αποτελεσματικότητα θεσμών όπως η Black Friday.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, σήμερα η αλυσίδα κατέχει μερίδιο αγοράς 26%(μαζί με την κινητή και τα τεχνολογικά προϊόντα) και βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην παραδοσιακή αγορά ηλεκτρικών αλλά και στην πρώτη θέση όσον αφορά στην υπόλοιπη αγορά ηλεκτρονικών ειδών.

Ο ίδιος επίσης σχολίασε το ζήτημα των Κυριακών, διευκρινίζοντας ότι η ακραία άρνηση ή η καθολική υιοθέτηση του μέτρου δεν έχει εμπορικό αποτέλεσμα. Η αλυσίδα λειτουργεί από Μάιο έως Οκτώβριο μόνον το κατάστημα που εδράζεται στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου στα Σπάτα, κερδίζοντας «τζίρο μιας ακόμη ημέρας», αλλά ταυτόχρονα έχει αποφασίσει να μη λειτουργήσει καταστήματα σε άλλα σημεία (όπου ο νόμος επιτρέπει τη λειτουργία τους), υπολογίζοντας το κόστος έναντι των προσδοκόμενων πωλήσεων.

Σχόλια

  1. plirwsa 36euro gia tin sindesi tou plintiriou pou agorasa kaime grafoun sta ar.... tus mia bdomada twra plirono kai katharistiria kseftiles!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *