ροή ειδήσεων

To Mate 10 Pro της Huawei είναι το πιο «έξυπνο» smartphone!



Στον συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, όμορφου σχεδιασμού και ανταγωνιστικών τιμών ποντάρει η Huawei με τα νέα μοντέλα της Mate 10 Series, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Μόναχο.


Αποστολή στο Μόναχο, Δημήτρης Μαλλάς


Στην ευρωπαϊκή -και την ελληνική αγορά- θα κυκλοφορήσουν τα Mate 10 Pro και Mate 10 Lite με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα είναι διαθέσιμα στο τέλος και στις αρχές Νοεμβρίου αντίστοιχα, με την τιμή για τη "ναυαρχίδα" να αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα των 799 ευρώ, ενώ εκείνη του Lite να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική.

Η "ναυαρχίδα" είναι το Mate 10 Pro, ένα smartphone με οθόνη 6 ιντσών τεχνολογίας OLED που ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εξαιρετικού μικρού περιθωρίου με αποτέλεσμα η συσκευή να έχει το ίδιο μεγέθος με ένα "παλαιότερο" μοντέλο με οθόνη 5,5 ιντσών, όπως τόνισε ο Ρίτσαρντ Γου, ο επικεφαλής του τομέα της Huawei για τις συσκευές. Η αναλογία της οθόνης είναι 18:9, η ανάλυση 1080 x 2160 pixels, υποστηρίζει HDR10, αλλά αυτό που αξίζει επισήμανσης είναι πως η Huawei αποφάσισε να τολμήσει να καταργήσει την "κλασική" υποδοχή των 3,5 mm για τα ακουστικά.

Εκεί που πραγματικά επιδιώκει να διαφοροποιηθεί η Huawei είναι στον τομέα των επιδόσεων καθώς το Mate 10 Pro χρησιμοποιεί τον Kirin 970, το νέο chipest της κινεζικής εταιρείας με 8πύρηνο επεξεργαστή. Η διαφορά, όμως, είναι ότι ενσωματώνει ένα Neural Processing Unit (NPU), η οποία είναι και αυτή που κάνει πιο "έξυπνο" το συγκεκριμένο smartphone. Αυτό επιτυγχάνεται, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, με τη συσκευή να μαθαίνει από τον τρόπο που χρησιμοποιείται το smartphone με την επεξεργασία, όμως, των δεδομένων να γίνεται τοπικά, κάτι που "εκτοξεύει" τις επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία από τις πρώτες υλοποιήσεις machine learning στο χώρο των smartphones. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι επιδόσεις είναι μέχρι και 25 φορές καλύτερες, ενώ η διαχείριση της ενέργειας μπορεί να βελτιωθεί μέχρι και 50 φορές!



Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά και στη λήψη καλύτερων φωτογραφιών με το Mate 10 Pro να εμφανίζεται βελτιωμένο σε τομείς όπως η μείωση του θορύβου, η γρήγορη εστίαση, η ανίχνευση της κίνησης και η επεξεργασία της φωτογραφίας σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Επίσης, η συσκευή μπορεί να καταλαβαίνει αυτόματα -χάρη στις ΑΙ δυνατότητες της- το είδος του αντικειμένου που βρίσκεται μπροστά από την κάμερα και να προσαρμόζει ανάλογα τις ρυθμίσεις. Υπάρχουν ρυθμίσεις για 13 διαφορετικές κατηγορίες φωτογράφησης και η ιδέα είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε όχι τόσο καλούς φωτογράφους να μπορούν να τραβάνε εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες. Ακόμη και οι selfies είναι "έξυπνες".

Στο οπίσθιο μέρος του Mate 10 Pro βρίσκεται με διπλή κάμερα με αισθητήρες 20 και 12 megapixels, ενώ εμπρόσθια κάμερα είναι στα 8 megapixels. Το διάφραγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς φθάνει στο f/1.6.

H μπαταρία έχει χωρητικότητα 4000 mAh με δυνατότητα φόρτισης στο 58% σε 30 λεπτά, ενώ, σύμφωνα με τη Huawei, προσφέρει 30% μεγαλύτερη αυτονομία από το Mate 9, η αντοχή του οποίου κινείτο σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο αισθητήρας για το δακτυλικό αποτύπωμα βρίσκεται στην οπίσθια πλευρά της συσκευής, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είναι ανθεκτική στη σκόνη και στο νερό.



Σημειωτέον ακόμη πως το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 8.0 με τη Huawei να ενσωματώνει ακόμη το δικό της interface, το EMUI 8, που επίσης έρχεται με νέα χαρακτηριστικά, όπως είναι το Emotion UI Desktop. Το τελευταίο επιτρέπει τη σύνδεση του Mate 10 Pro με μία οθόνη μέσω HDMI και με τη χρήση ενός πληκτρολογίου και ενός ποντικιού, έχετε ουσιαστικά έναν υπολογιστή, καθώς υπάρχει προσαρμογή των εφαρμογών της συσκευής στη μεγαλύτερη οθόνη. Μάλιστα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Mate 10 Pro ως πληκτρολόγιο και touchpad.

Ακόμη, το Mate 10 Pro μπορεί να λειτουργήσει σε δίκτυα 4,5G με τις ταχύτητες λήψης δεδομένων να μπορούν να φθάσουν στα 1,2 Gbps.

H Huawei ανακοίνωσε και το Mate 10 με οθόνη 5,9 ιντσών, το οποίο είναι πιο "απλό" αλλά και μεγαλύτερο. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτή που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά είναι το Mate 10 Lite με οθόνη 5,9 ιντσών, το οποίο στην τιμή που θα κυκλοφορήσει θωρείται από τις καλύτερες προτάσεις με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Τέλος, η Huawei παρουσίασε και το Mate 10 Porsche Design, το οποίο είναι ο διάδοχος του Mate 9 Porsche Design, το οποίο πήρε πάρα πολύ καλές πωλήσεις σε σημείο να μην υπάρχουν άλλα διαθέσιμα. Το νέο προϊόν της συνεργασίας της Huawei με την Porsche θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους και από πλευράς σχεδιασμού είναι άκρως εντυπωσιακό, αλλά παραμένει άγνωστο αν και πότε θα έρθει στην ελληνική αγορά, ενώ η τιμή του θα είναι 1395 ευρώ!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *