ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το τρέιλερ της ταινίας «1968», για το έπος της μπασκετικής ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο [βίντεο]



Το φως της δημοσιότητας είδε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας «1968», που είναι αφιερωμένη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ το 1968.

Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2018, και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου.


Το Δελτίο Τύπου της ΚΑΕ ΑΕΚ

Όλα είναι έτοιμα… Η ταινία-σταθμός «1968», με παραγωγούς την ΑΕΚ Β.C. και τον Μάκη Αγγελόπουλο μπαίνει στην τελική ευθεία.Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον το μοντάζ, και παρουσιάζει το επίσημο τρέιλερ της.

Ο σκηνοθέτης της «Πολίτικης Κουζίνας» και του «Νοτιά» επικεντρώνει την καινούρια του ταινία σε έναν πραγματικό άθλο που έγραψε ιστορία, ένωσε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια νύχτα και απέδειξε περίτρανα τη δύναμη της ελληνικής ψυχής ενάντια σε κάθε αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν είναι.

Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη. Μια χρονιά, το 1968, όταν η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης.

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.
25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood


Συντελεστές

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ, ΟΡΦΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ, ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΙΤΣΗΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΞΕΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΚΑΝΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΛΙΝΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΔΑΜΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: AEKBC & MAKHΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΗΝ: ΟΝΙΟΝ ΦΙΛΜΣ E.E. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: VIEWMASTERFILMS

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ: ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ (της οικογένειας Δρακούλη από το 1925)

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΛΟΥΤΣΟΥ ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΑΡΣΕΝΗΣ ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΧΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ SOUNDDESIGN: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΣΙΟΣ ΜΙΞΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΠΙΩΤΗΣ

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ: ΕΒΕΛΙΝΑ ΔΑΡΖΕΝΤΑ - ΔΑΦΝΗ ΚΟΛΥΒΑ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΑΘΗΝΑΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΜΟΝΤΑΖ: ΛΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ SFX: MAGIKON ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ EXECUTIVE PRODUCERS: ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: AEK BC & MAKHΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ



 iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *