ροή ειδήσεων

Πάλεψε αλλά ηττήθηκε ο Κολοσσός 54-72 από τον Ολυμπιακό






O Κολοσσός «στρίμωξε» τον ελλιπή Ολυμπιακό στα σχοινιά (52-57, στο 33'), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ψυχραιμία στο τέλος και «εκτελεστή» Στρέλνιεκς (4/5 3π.) για να φύγουν με το διπλό από τη Ρόδο (72-54).

Με αρκετά προβλήματα ταξίδεψε στη Ρόδο η ομάδα του Σφαιρόπουλου και ήθελε να αποφύγει τις... κακοτοπιές. Οι Αγραβάνης-Σπανούλης ήταν εξαρχής εκτός, ο Μιλουτίνοφ προφυλάχθηκε τελευταία στιγμή και ο Παπαπέτρου αποβλήθηκε -μαζί με τον Γεωργαλλή- στη διάρκεια του ματς. Ωστόσο, και παρά το μαχητικό πρόσωπο της ομάδας του Άρη Λυγκογιάννη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να δείξει έστω κι αργά την πλήρη ανωτερότητά του και να φτάσει στην 5η του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από έξι αγώνες. Από την πλευρά του, ο Κολοσσός υποχώρησε στο 3-3.


Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» -που... ξεκόλλησαν χάρη στους Στρέλνιεκς, Πρίντεζη και Τόμπσον- ετοιμάζονται για τον ευρωπαϊκό αγώνα στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (16/11).

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημα με το σκορ να ανεβαίνει ψηλά (11-15, στο 5') και τον Σταμάτη να έχει επτά γρήγορους πόντους. Ο Μπόγρης έδωσε λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο για τους φιλοξενούμενους, που «έσφιξαν» και την άμυνα τους: το δεκάλεπτου ολοκληρώθηκε με... βόμβα του αποδοτικού Ρόμπερτς (7π., 3ασ.) για το 17-26.



Σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ρεσιτάλ άστοχων προσπαθειών εκατέρωθεν. Η αποτελεσματικότητα των ομάδων «κατέβηκε» επίπεδο, η ένταση Παπαπέτρου-Γεωργαλλή «πάγωσε» κι άλλο το ρυθμό, αλλά δύο σουτ των Ουίλτζερ-Στρέλνιεκς αφύπνισαν τον Ολυμπιακό για το 30-40 του ημιχρόνου. Τον Κολοσσό, σε εκείνο το σημείο, έπλητταν τα 9 «εύκολα» λάθη.

Με τους Στρέλνιεκς και Τζόουνς να ηγούνται επιθετικά των δύο ομάδων άρχισε η τρίτη περίοδος και οι Ροδίτες κατάφεραν να πλησιάσουν (39-45, στο 24'). Παρά το τρίποντο του Παπανικολάου, ο Κολοσσός δεν πτοήθηκε και μείωσε κι άλλο με τον Γκρίφι (45-48, στο 27'). Ο Πρίντεζης ξεκόλλησε την ομάδα του Σφαιρόπουλου και ακολούθησε τρίποντο του Μάντζαρη για το 47-55.

Ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς κράτησε την απόσταση σε αυτά τα επίπεδα (52-60, στο 33'), ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Χόλις Τόμπσον που... καθάρισε ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (54-67, στο 36'). Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 54-72.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 30-40, 47-55, 54-72

O MVP: Ξεχώρισε για άλλο ένα παιχνίδι ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός... χτυπούσε σε καίρια σημεία και τέλειωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους (2/2 2π., 4/5 3π.), 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος σε 30' συμμετοχής. Στους 16 σταμάτησε ο Τόμπσον που ανέβηκε στα τελευταία λεπτά.

Ο Σκλήρός: Πολύ καλή παρουσία είχε ο Μάρβιν Τζόουνς για τον Κολοσσό. Ο ψηλός των Ροδιτών τα πήγε εξαιρετικά κόντρα σε ΜακΛίν και Μπόγρη και είχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο και 1 κλέψιμο.

Η Στιγμή: Με το σκορ στο 52-57, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και το... νερό μπήκε οριστικά στο αυλάκι για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν τελικά στην επικράτηση.

Η Γκέλα: Το επεισόδιο ανάμεσα σε Παπαπέτρου και Γεωργαλλή. Σε μία διεκδίκηση ριμπάουντ, οι δύο παίκτες ξέφυγαν, αντάλλαξαν χτυπήματα και λίγο αργότερα αποβλήθηκαν έχοντας χρεωθεί με ένα αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή.


Η Διατησία: Αναστόπουλος, Θεονάς και Παπαθανασίου έλεγξαν την αναμέτρηση και δεν επηρέασαν την έκβασή της με τις αποφάσεις και τα σφυρίγματά τους.

Η Εξέδρα: Παρά το γεγονός πως το ματς πραγματοποιήθηκε Δευτέρα μεσημέρι, το «Βενετόκλειο» ήταν κατάμεστο και η ατμόσφαιρα πολύ όμορφη και μπασκετική.

SDNA

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *