ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο εδώλιο 9 κατηγορούμενοι για υπόθεση σωματεμπορίας



Στις αρχές Δεκεμβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου οι εννέα κατηγορούμενοι και καταδικασθέντες στην υπόθεση σωματεμπορίας και αρπαγής ανηλίκων, η οποία είχε εξιχνιαστεί πριν από επτά χρόνια στη Ρόδο, σε μία προσπάθεια να μειώσουν τις αυστηρές ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελία που έκανε στις 29 Μαρτίου 2010 21χρονη Ρωσίδα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν αρχικά τρία άτομα και εν συνεχεία τα υπόλοιπα έξι. Σε βάρος τους ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου (17/2015) παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.


Η δίκη έγινε τον Οκτώβριο του 2016 και το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα στους κατηγορουμένους, ωστόσο έκανε δεκτά τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης και ανέστειλε τις ποινές αυτές έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πιο συγκεκριμένα, σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 14 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 71.200 ευρώ καταδικάστηκε ο Α. Θ. από το Ουζμπεκιστάν, και σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 51.000 ευρώ η Ε.Μ., Ρωσίδα φίλη του. Ο Ροδίτης Ι.Κ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, φυλάκιση 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 42.000 ευρώ, ενώ ο συμπατριώτης του Φ. Κ. σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Επίσης, με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον Ι.Τ. και στον Δ. Π., ενώ ο Χ.Λ. καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη και 10 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ. Τέλος, οι Μ.Σ. και Ι.Λ. καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο έκαστος.

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 4 Δεκεμβρίου 2017.

Η καταγγελία και οι συλλήψεις

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νεαρή αλλοδαπή δήλωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι τον Φεβρουάριο του 2009 ήρθε στην Ελλάδα μέσω ενός τουριστικού πρακτορείου της χώρας της προκειμένου να εργαστεί. Στο αεροδρόμιο την παρέλαβε ο 28χρονος από το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος, όπως είπε, τη μετέφερε στη Ρόδο, ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή τής κατακρατούσε το διαβατήριό της.

Από τότε ξεκίνησε η ιστορία της. Ο 28χρονος, σύμφωνα με την 21χρονη, την οδηγούσε σε διάφορα μπαρ στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και στην Κω, όπου εργαζόταν ως συνοδός πελατών και στριπτιζέρ, ενώ την ανάγκαζε να εκδίδεται επ’ αμοιβή με πελάτες των μπαρ είτε σε prive χώρο των μπαρ είτε σε σπίτια πελατών, πάντοτε σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των μπαρ.

Η ίδια τόνισε επίσης ότι ο 28χρονος, προκειμένου να την εξαναγκάσει, την απειλούσε ότι εάν δεν το κάνει, θα την έκλεινε σε οίκο ανοχής, ενώ την ανάγκαζε να διαμένει σε σπίτι που εκείνος ενοικίαζε στα Κοσκινού μαζί με την 24χρονη Ρωσίδα, η οποία ήταν η κοπέλα του και της είχε εμπιστοσύνη, ώστε να την προσέχει και να μη διαφύγει.

Η νεαρή αλλοδαπή πρόσθεσε, επίσης, ότι ο 28χρονος είχε τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι αυτό, προκειμένου μέσω του κινητού του τηλεφώνου να μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις της 21χρονης Ρωσίδας.

Μερικές ημέρες πριν από την εξιχνίαση της υπόθεσης, η νεαρή κοπέλα κατάφερε τελικά να το σκάσει από το παράθυρο της τουαλέτας του σπιτιού στα Κοσκινού και έκτοτε δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή της σε μηνύματα από αριθμούς τηλεφώνων που, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ανήκουν στον 28χρονο και την 24χρονη φίλη του.

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 28χρονου στα Κοσκινού, όπου βρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα από τα οποία στέλνονταν τα απειλητικά μηνύματα, ένα μόνιτορ κάμερας και τέσσερις κάμερες, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει αγοράσει ο 28χρονος, όμως δεν έχει γίνει ακόμη η μεταβίβαση (ανήκε σε 31χρονο από το Αγρίνιο), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δακρυγόνο σπρέι, μία ψηφιακή μνήμη που περιείχε φωτογραφίες και βίντεο σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζονται ημίγυμνες γυναίκες σε μπαρ, μία ατζέντα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων, μία βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο όνομα μίας κοπέλας από την Τσεχία, και μία φωτογραφική μηχανή που περιείχε κάρτα μνήμης με φωτογραφία της 21χρονης καταγγέλλουσας, καθώς και οκτώ φωτογραφίες ταυτότητας και μία ταυτότητα 18χρονης Ρουμάνας, τα οποία εκτιμάται ότι κατείχε ο 28χρονος.

Σε ό,τι δε αφορά την 18χρονη Ρουμάνα, οι έρευνες έδειξαν πως αναζητούνταν ως εξαφανισθείσα ανήλικη από τους γονείς της, ενώ το τελευταίο διάστημα πριν από τη σύλληψη των εμπλεκομένων διέμενε σε διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου που είχε ενοικιάσει ο 28χρονος και παράλληλα απασχολούνταν ως σερβιτόρα σε εστιατόριο που διαθέτουν στα Κοσκινού ο 28χρονος και η 24χρονη φίλη του.

Η 18χρονη δε κοπέλα εμφανίστηκε μαζί με τον 40χρονο Ροδίτη, ο οποίος από την αρχή ισχυρίζεται πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και αρνείται κάθε κατηγορία, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο 28χρονος από το Ουζμπεκιστάν είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής, καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αλλά και παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.
zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *