ροή ειδήσεων

Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης για όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω Airbnb


H εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπει η νομοθεσία είναι υποχρεωτική για όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb.

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στο προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού, στη συνάντηση που είχαν.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΟΔΙΑ σημειώνει ότι διατύπωσε στην υφυπουργό την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή, ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.

Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία καθώς προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας, ενισχύει τα τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής.

Η θέση του Υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου».


iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *