ροή ειδήσεων

Σε άθλια κατάσταση οι εστίες στο ΑΠΘ - Μούχλα, δυσωδία και εγκατάλειψη [εικόνες & βίντεο]



Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται οι υποδομές στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ.

Μούχλα, χαλασμένα ασανσέρ, κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά που στάζουν από τα ταβάνια και μία απαίσια μυρωδιά στους διαδρόμους είναι μόνο μερικά από όσα συναντά κάποιος κάνοντας μία βόλτα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Τις βασικές τους ανάγκες σε τουαλέτες γεμάτο μούχλα καλύπτουν οι φοιτητές, ενώ αυτό είναι μόνο ένα από τα βασικά προβλήματα που έχουν οι εστίες του ΑΠΘ.



Όπως αποκαλύπτει το voria.gr, η μούχλα, οι σπασμένες ψευδοροφές με τις σωληνώσεις εκτεθειμένες, τα ασυντήρητα ασανσέρ και οι σοβάδες που πέφτουν απ' τα ταβάνια, συνθέτουν την τραγική εικόνα στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.



Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες σε πολλά σημεία των τοίχων οι σοβάδες έχουν φύγει, ενώ οι εξωτερικοί σωλήνες είναι σκουριασμένοι απ' την πολυκαιρία.

Μάλιστα στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν ακόμη και κουβάδες σφουγγαρίσματος, για να μαζεύουν τα νερά που στάζουν από τα ταβάνια, ενώ μέσα στις ντουζιέρες και τα μπάνια υπάρχει πολύ προχωρημένη πράσινη μούχλα, που αναδίδει μια απαίσια μυρωδιά στους διαδρόμους.



«Σιχαίνομαι να κάνω μπάνιο στη μούχλα, έχω απευθυνθεί πολλές φορές στη γραμματεία των εστιών γι΄αυτό αλλά δεν έχει γίνει κάτι», λέει φοιτητής στη Voria.gr.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου, λέει επίσης το να κλείνονται φοιτητές μέσα στο ασανσέρ είναι συχνό φαινόμενο, καθώς δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση στο ασανσέρ.



Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα υδραυλικά, αφού κάποιοι νιπτήρες στα μπάνια δεν λειτουργούν, ενώ σε πολλούς κοιτώνες δεν υπάρχει ζεστό νερό.



Οι ανάγκες για συντήρηση είναι τεράστιες, καθώς τα προβλήματα στις υποδομές εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.










Πηγή- Φωτογραφίες- Βίντεο: Voria.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *