ροή ειδήσεων

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη Σύμη μετά τις πρόσφατες καταστροφές



Σε συνέχεια των από 14/11/17 ανακοινώσεων του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, σχετικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν χώρα για την στήριξη του νησιού της Σύμης και των κατοίκων του, μετά τις πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν στο νησί από έντονα καιρικά φαινόμενα, σας ενημερώνουμε ότι:
Το Υπουργείο Οικονομικών και η Υφυπουργός, κα. Παπανάτσιουανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Σύμης. Αναλυτικότερα, παρατείνονται μέχρι και την 13.5.2018 οι προθεσμίες που έληξαν ή λήγουν από την 13.11.2017 έως και την 13.5.2018 για την καταβολή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στο Δήμο Σύμης. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης αναστέλλεται μέχρι και την 13.5.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 13.11.2017 οφειλών των ανωτέρω φυσικών και νομικών προσώπων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε πως με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίνεται έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στο Δήμο Σύμης.
Το Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα το ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) ανακοίνωσε ότι θέτει σε άμεση προτεραιότητα την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους. Η εξέταση, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα των σχετικών αιτήσεων για τους δικαιούχους, θα γίνει κατόπιν της οριοθέτησης των περιοχών από τις περιφέρειες και θα αφορά τους πληγέντες στη Σύμη.

Ενώ, τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί σχετική Απόφαση που θα προβλέπει το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στην απόφαση θα προβλέπει
Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).
Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).
Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός ενέκρινε την επιπλέον μεταφορά 2.000 κυβικών νερού στο νησί.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *