ροή ειδήσεων

Απόβαση νησιωτών στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το ΦΠΑ



Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής «η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την καθημερινή ζωή στα νησιά μας. Θα πλήξει την τοπική οικονομία και προσθετικά, θα αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο για τον τουρισμό μας»Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας στις 3 μ.μ. της 18ης Δεκεμβρίου με θέμα τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «η "νησιωτικότητα" δεν είναι για την Ελλάδα ένας απλός προσδιορισμός με γεωγραφική και μόνο έννοια. Είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας και του χαρακτήρα της, με όρους ιστορικούς, πολιτισμικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς που συνοδεύεται με προβλήματα που γεννάει η απόσταση, η απομόνωση και η δυσκολία των συγκοινωνιών».

Όπως τονίζεται «η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την καθημερινή ζωή στα νησιά μας. Θα πλήξει την τοπική οικονομία και προσθετικά, θα αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο για τον τουρισμό μας. Συνολικά θα αποτελέσει καθοριστικής σημασίας επιβαρυντικό παράγοντα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς μας».


Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά:
«Από την Κυβέρνηση τη διατήρηση των μειωμένωνσυντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.
Από τα πολιτικά κόμματα συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή για να στηρίξουν έμπρακτα το δίκαιο αίτημα μας.


Από τους βουλευτές που εκλέγονται στο Αιγαίο να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2018 στην περίπτωση κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *