ροή ειδήσεων

Τελικά η επίσκεψη ήταν επιτυχία για τον Ερντογάν! Ο Γαβρόγλου ανοίγει θέμα εκλογής Μουφτή στη Θράκη



Την έναρξη συζητήσεων με τη μουσουλμανική μειονότητα για το θέμα της εκλογής των Μουφτήδων, εμφανίζεται να ζητεί ουσιαστικά μέσω συνέντευξής του σήμερα, και στον απόηχο των σχετικών με το ζήτημα, πρόσφατων δηλώσεων Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, λέει: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος». Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει: «Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».


Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, με αφορμή τη συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ (στις 9 μμ), ο κ. Γαβρόγλου αποτιμώντας την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ερντογάν «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε ευρωπαίους εταίρους», ενώ ερωτηθείς για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

Σημειώνεται, πως ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας έθεσε και μάλιστα με στόμφο το θέμα της εκλογής μουφτή στο Προεδρικό Μέγαρο, μπροστά στον Προκόπη Παυλόπουλο, ανάμεσα σε όλα τα άλλα που είπε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης και «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *