ροή ειδήσεων

Δυναμική συγκέντρωση συνταξιούχων στο Σύνταγμα



Συγκέντρωση ενάντια στις περικοπές συντάξεων και την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα μερικές χιλιάδες συνταξιούχων από πολλές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, από την Ξανθή μέχρι την Κρήτη κι από την Γιαννιτσά έως το Καστελόριζο.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την αποκατάσταση των κύριων κι επικουρικών συντάξεών τους και των δώρων, δωρεάν δημόσια περίθαλψη και κοινωνικές παροχές, ενώ διαμαρτυρήθηκαν επίσης για τα μέτρα που φέρνει ο προϋπολογισμός του 2018 που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νομό για την απεργία.

«Δεν χαρίζουμε τις συντάξεις μας και την υγεία μας», «Με αγώνες σουρώνουμε τους νόμους για τις περικοπές και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς», «Με αίμα και ιδρώτα τα δώρα και η άδεια είναι πληρωμένα. Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα», «Μας κλέβουν τη σύνταξη και τη ζωή», έγραφαν μερικά από τα πανό.

Στο Σύνταγμα οι συνταξιούχοι

















Στην Αθήνα έφτασαν πολίτες με δεκάδες πούλμαν για να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία συνταξιούχων του δημοσίου, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, ναυτικοί, σιδηρόδρομοι, αστυνομικοί, ανάπηροι στρατιωτικοί, αστυνομικοί.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν το ΠΑ.ΜΕ. και η Λαϊκή Ενότητα.

Μιλώντας στην συγκέντρωση, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδα, Δήμος Κουμπούρης, τόνισε ότι οι περικοπές από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα σε συντάξεις «είναι άδικες, καταστροφικές και θανατηφόρες. Τα ταμεία μας λεηλατεί το κράτος για χάρη επιχειρηματιών και τραπεζών».

Στην ομιλία του κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις πολιτικές τους κατά των συνταξιούχων, σημειώνοντας ότι τα «επιδόματα φτώχειας είναι βγαλμένα από τις σφαγιασμένες συντάξεις και αιματοβαμμένα πλεονάσματα» και ότι δεν δημιουργούν αυταπάτες ότι κάτι θα αλλάξει».

Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στα κόμματα της Βουλής, εκτός της Χρυσής Αυγής.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *