ροή ειδήσεων

Ετσι απλά, η Κυβέρνηση χάνει 200.000.000 το χρόνο...

Φυλλοροή εσόδων την ώρα που κόβουν επιδόματα



Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αναζητάει μέτρα και περικόπτει επιδόματα, χάνει δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο σίγουρα χρήματα, από τις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Μόνο το 2017 πάνω από 43.000 μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα εισήχθησαν στην Ελλάδα, όταν οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων (λιανικής και επαγγελματικά) το 2017 έφτασε τα μόλις 88.115. Τα μισά από αυτά (περίπου 44.000) ήταν στην λιανική πώληση, όσα δηλαδή ήταν και οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων.

Σημειώστε πως το φαινόμενο αυτό έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, αφού το 2012 τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα δεν ξεπέρασαν τα 6.000 αυτοκίνητα…

Είναι σαφές λοιπόν πως τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αντικαθιστούν ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων λιανικής καινούργιων αυτοκινήτων, με τους μεγάλους χαμένους να είναι το Ελληνικό κράτος και ο τελικός αγοραστής, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ξέρει τι αυτοκίνητο αγοράζει (πόσα πραγματικά χιλιόμετρα έχει, ποια η πραγματική του κατάσταση).

Τα χαμένα έσοδα για τα κρατικά ταμεία υπολογίζονται σε πάνω από 120.000.000 ευρώ το χρόνο, εφόσον οι μισές πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων, ήταν πωλήσεις λιανικής καινούργιων. Σημειώστε πως το νούμερο αυτό φτάνει και τα 200.000.000 αν οι πωλήσεις αυτές ήταν στα επίπεδα του 2012, νούμερο που αναλογικά με τις πωλήσεις στην Ελλάδα, θεωρείται πιο φυσιολογικό, από τα 43.000 του 2017.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί το Ελληνικό Κράτος κερδίζει κατά μέσο όρο 400€ από τη μεταβίβαση ενός εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Εφόσον αυτό το αυτοκίνητο πουληθεί καινούργιο εντός της χώρας (έτσι συνήθως γίνεται), το ανάλογο έσοδο είναι στα 5.500€, ανά αυτοκίνητο, από το τέλος ταξινόμησης και το ΦΠΑ. Με λίγα λόγια το κράτος χάνει κατά μέσο όρο 4.300€ από κάθε αυτοκίνητο που εισάγεται ως μεταχειρισμένο στην Ελλάδα…

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/1/18 21:54

    Το να πάρει κάποιος ένα καινούριο αμάξι, προφανός κοστίζει περισσότερο, και με μυσθούς τον 700 και 500 αν θέλεται και τον 1οοο € έιναι πραγματικά ενα άπιαστο όνειρο. Γι΄αυτο και ο φτωχός λαός εισάγει ένα αμάξι που και με τα μεταφορικά μαζί θα του κοστίσει πολλύ λιγότερο, και με περισσότερα έξτρα φυσικά και εννοείτε πιο καλοσυντιριμένο αφού εκεί εχουν δρόμους. Εγώ προτείνω οι ενδιαφέρουσες εταιρίες να γίνουν ποιό ανταγωνιστικές στις τιμές τους, και το κράτος να χαμηλώσει τους φόρους και να αυξήσει τους μυσθούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *