ροή ειδήσεων

Ρόδος: Καταγγέλλει την ασύδοτη δράση του ξενοδοχειακού ομίλου «Aldemar» που προχωρά σε απολύσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ «AMILIA ΜΑRΕ» & «PARADISE VILLAGE» ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ALDEMAR»



Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15 Γενάρη, η εξ' αναβολής τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις απολύσεις που έκανε η «Aldemar» στα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

«Στη συνάντηση για άλλη μια φορά η επιχείρηση δεν καταδέχθηκε να στείλει το διευθυντή ή άλλο στέλεχος και προτίμησε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο. Ίσως επειδή ντρέπονται να κοιτάξουν τους απολυμένους στα μάτια». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχείο της Ρόδου «Amilia Mare» & «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar».

Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι η εταιρεία στις 13 Δεκέμβρη κοινοποίησε με εξώδικο απολύσεις σε 6 εργαζομένους της. Ανάμεσά τους ήταν:


Δύο καμαριέρες, οι οποίες ήταν ιδρυτικά μέλη και σήμερα είναι μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής του Σωματείου.


Ένας συντηρητής, ο οποίος είναι επίσης από τα πρώτα και πιο δραστήρια μέλη.


Μια σερβιτόρα, που η εργοδοσία την εξανάγκασε να ζητήσει πίσω την αίτηση εγγραφής που μόλις είχε συμπληρώσει, γιατί διαφορετικά «θα βλέπει το ξενοδοχείο με το κυάλι». Η συνάδελφος αυτή είναι και τεσσάρων μηνών έγκυος.


Ένας προϊστάμενος τμήματος, του οποίου το έγκλημα ήταν ότι αρνήθηκε να γίνει το όχημα για την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το Σωματείο, παρότι δεν είναι μέλος.

Το Σωματείο αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση μεθοδεύει και νέες απολύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα».

Κάτω από την πίεση και τις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα στην περιοχή, η επιχείρηση δήλωσε στην επιθεώρηση εργασίας ότι θα επαναπροσλάβει την έγκυο απολυμένη. Για τους υπολοίπους αρκέστηκε να πει ότι επιλέχθηκαν στα πλαίσια αναδιάρθρωσης της επιχείρησης ως οι…λιγότερο αποδοτικοί (!), ενώ για τις φημολογούμενες νέες απολύσεις, ο δικηγόρος δεν είχε υπόψη του τίποτα…

Σε ερώτηση του προϊσταμένου της επιθεώρησης, πώς γίνεται από τους πάνω από 300 εργαζόμενους της επιχείρησης, οι απολυμένοι να τυχαίνει να είναι τα πιο δραστήρια μέλη του Σωματείου, ο δικηγόρος της επιχείρησης δεν είχε απάντηση. Ο επιθεωρητής εκτίμησε προφορικά ότι πρόκειται προφανώς για εκδικητικές απολύσεις και ζήτησε από την επιχείρηση να τις ανακαλέσει. Εξάλλου το ΔΣ του Σωματείου, αλλεπάλληλες φορές μέσα στην τουριστική περίοδο είχε καταγγείλει τεκμηριωμένα φαινόμενα παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στην επιθεώρηση εργασίας, όπως και ενδείξεις ότι η επιχείρηση με τη λήξη της τουριστικής περιόδου θα προχωρούσε σε απολύσεις, ενδείξεις οι οποίες επιβεβαιώθηκαν. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες η γραπτή άποψη της υπηρεσίας.

Εκπρόσωποι Εργατικών Σωματείων της περιοχής που βρίσκονταν στο χώρο της επιθεώρησης εργασίας για συμπαράσταση, όπως και το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, ζήτησαν από το δικηγόρο να μεταφέρει στην εργοδοσία το μήνυμα ότι αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις, η τουριστική σαιζόν για την «Aldemar» προβλέπεται πολύ «θερμή». Ξεκαθάρισαν ότι οι κινητοποιήσεις, αλλά και η αλληλεγγύη από τα άλλα Σωματεία θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα».

 902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *