ροή ειδήσεων

Ο Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τουρκικές νηοψίες σε Ελληνικά αλιευτικά



Δέσμευση Κομισιόν να εξετάσει το θέμα

Τις παράνομες τουρκικές νηοψίες σε Ελληνικά αλιευτικά στα διεθνή ύδατα στην περιοχή Καστελορίζου κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 15/1/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατά τη διεξαγωγή συζήτησης για την αλιευτική πολιτική της ΕΕ, ζητώντας ταυτόχρονα από τον παρευρισκόμενο Επίτροπο για θέματα Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κ. Καρμένου Βέλα να πάρει θέση.

Απαντώντας στις καταγγελίες του Νότη Μαριά ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεσμεύτηκε να εξετάσει το σοβαρό αυτό ζήτημα και να επανέλθει.

Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Νότης Μαριάς «η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων είναι απαραίτητη, για την εμπέδωση βιώσιμης αλιείας. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι έλεγχοι Διεθνών Οργανισμών όπως της ICCAT δηλαδή της International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas. Στο Αιγαίο τα τουρκικά αλιευτικά με την συνοδεία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής αλιεύουν παράνομα, εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων διαπράττοντας πειρατεία».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον το τουρκικό λιμενικό, ισχυριζόμενο ότι ενεργεί δήθεν για λογαριασμό της ICCAT, επιχείρησε σε διεθνή ύδατα κοντά στο Καστελόριζο να υποβάλει σε νηοψία Ελληνικά αλιευτικά, χωρίς φυσικά οι Τούρκοι να τηρούν τις προδιαγραφές, δηλαδή να έχουν αναρτήσει σημαία της ICCAT και χωρίς να υπάρχει παρουσία Επιθεωρητή της ICCAT».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:« Ζητώ από εσάς Κύριε Βέλα, να εξετάσετε αυτήν την καταγγελία. Θα σας αποστείλω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω στην διάθεσή μου. Επίσης δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε, παράνομα οι Τούρκοι να κάνουν νηοψίες σε Ελληνικά αλιευτικά σε Διεθνή Ύδατα ισχυριζόμενοι ότι δήθεν ενεργούν για λογαριασμό της ICCAT».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *