ροή ειδήσεων

Διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή για την αναστολή καταδιωκτικών μέτρων κατά ξενοδοχειακής εταιρείας



Συζητήθηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου η αίτηση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε γνωστή ξενοδοχειακή εταιρεία του νησιού, που έχει αιτηθεί την επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσής της στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα.

Το δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή απόφαση που εξέδωσε και απαγορεύει κάθε μεταβολή, πραγματική και νομική, της περιουσίας της εταιρείας και διατάσσει την αναστολή των ατομικών διώξεων από πιστωτές της, μέχρι την έκδοση απόφασης.
Στην συζήτηση της αιτήσεώς της για έκδοση προσωρινής διαταγής άσκησαν κύρια παρέμβαση αιτούμενοι να απορριφθεί το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπούμενο από την κ. Μαρία Ελευθερίου και το ΕΦΚΑ εκπροσωπούμενο από τη νομική του σύμβουλο κ. Μ. Μητσού.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία εκπροσωπήθηκε στην δίκη από τον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Κοντογεωργίου, οι εγγυητές από τον δικηγόρο κ. Στέλιο Αλεξανδρή και οι υπάλληλοι από τον δικηγόρο κ. Τάσο Διάκο.
Η τράπεζα Πειραιώς, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Γιάννη Πάππου, έχει καταθέσει στο δικαστήριο και επιστολή στην οποία τονίζει ότι συναινεί στην διαδικασία.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία έχει έλθει εξάλλου σε συμφωνία με την τράπεζα που εκπροσωπεί το 60% περίπου των οφειλών της για την αναδιάρθρωση και ρύθμιση των δανειακών της υποχρεώσεων.
Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα στα 5,2 εκατ. ευρώ περίπου και λειτουργεί δύο ξενοδοχεία στην πόλη της Ρόδου.
Λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας αλλά και της πτώχευσης ρωσικών τουριστικών πρακτορείων, κυρίως τα έτη 2011 και 2012, η εταιρεία παρουσίασε ζημίες τις οποίες δεν μπόρεσε να αποσβέσει μέχρι σήμερα.
Τα οικονομικά της προβλήματα επιδεινώθηκαν εξαιτίας της υπέρμετρης φορολόγησης, της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, της επιβολής του τέλους διανυκτέρευσης αλλά και τα capital controls.
Στην αίτησή της, αναφέρει επίσης ότι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών οδήγησαν στην μείωση εισροών κεφαλαίου.
Παρουσίασε αρνητικό κύκλο κεφαλαίου την περίοδο 2013-2015 και δεν έχει επαρκή ρευστότητα για να αποπληρώσει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της.
Ο δανεισμός της ανήλθε τον Δεκέμβριο του 2015 στα 35 εκατ. ευρώ και οι οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο στις 420.000 ευρώ περίπου.
Σήμερα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για να ενισχυθεί με ρευστό και ταυτόχρονα να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής των δανείων της μέσω αναδιάρθρωσης αυτών.
Με την αίτηση λήψεως προληπτικών (ασφαλιστικών μέτρων) για την προστασία της, η εταιρεία επιδιώκει κυρίως να αποφύγει την κατάσχεση σε τραπεζικούς της λογαριασμούς και στην ακίνητη περιουσία της από το Ελληνικό Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ.
Οι οφειλές της στο Ελληνικό Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ αντιπροσωπεύουν το 3,8% των συνολικών οφειλών της σε πιστωτές.
Πηγή:www.dimokratiki.gr
ΜΕΣΩWWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *