ροή ειδήσεων

Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία - Χιόνια στα ορεινά και ισχυροί βοριάδες στα πελάγη



Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο και στην ΚρήτηΠρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με ασθενείς κατά βάση βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400μ στην Αν. Θεσσαλία, από τα 400μ στην Αν. Στερεά και Εύβοια, πάνω από τα 500μ στην Πελ/νησο και πάνω από τα 600μ στη Β. Κρήτη αναμένεται σήμερα από νωρίς το πρωί. Τα υψόμετρα είναι ενδεικτικά και πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις μπορούν να σημειωθούν και χαμηλότερα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα. Στο Αν. Πήλιο, τη Φθιώτιδα και τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ αργότερα αναμένουμε βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σήμερα, αλλά και την Πέμπτη θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, με ένταση 7-8 μποφόρ.


Αναλυτικότερα για σήμερα, αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Στερεά Ελλάδα, και στην Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών, σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, και της Στερεάς Ελλάδας, και στα ορεινά της Κρήτης.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν επίσης από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν χιονόνερο στα θαλάσσια- παραθαλάσσια και χιονόνερο ή χιόνι στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο για την Ευρυτανία από τα 200-300 μ.). Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις νοτιότερες κυρίως θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές. Γρήγορη βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μ.) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη, όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν και σε περιοχές στα βόρεια πάνω από τα 500 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Υποχώρηση των ψυχρών αέριων μαζών από τη χώρα μας προβλέπεται από την Παρασκευή, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *