ροή ειδήσεων

Εντοπίστηκε εργοδότης που ζήτησε επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων

Μετά από καταγγελία στο ΣΕΠΕ



Η υπόθεση διαβιβάστηκε στον εισαγγελέαΣε κατάστημα εστίασης στο Ναύπλιο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, εντόπισε εργοδότη ο οποίος απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων.


Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ ότι ο εργοδότης του απαίτησε να του επιστραφεί το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο είχε καταβάλει μέσω τραπέζης.


Έπειτα από την καταγγελία του εργαζόμενου στο ΣΕΠΕ, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη.

Πολλές καταγγελίες εργαζομένων έφθασαν και στη ΓΣΕΕ για παρανομίες εργοδοτών οι οποίοι ναι μεν κατέβαλλαν το δώρο των Χριστουγέννων στους υπαλλήλους τους για να μη διωχθούν ποινικά αλλά τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν το χρηματικό ποσό στα ταμεία της εταιρίας.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ εργαζόμενοι σε εργολάβο καθαρισμού μεγάλου συγκοινωνιακού φορέα της Βορείου Ελλάδας, εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν τον πρώτο μισθό και την αναλογία δώρου στο μαύρο ταμείο του εργοδότη. Εμπορικά καταστήματα, εργολαβικές εταιρείες, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, καταστήματα εστίασης - καφέ, κλπ, στη λίστα των high risk παραβατών.

Το «Πρώτο Θέμα» έχει δημοσιεύσει ρεπορτάζ που αναφερόταν στις ανήθικες μεθόδους εργοδοτών οι οποίοι έστελναν «μπράβους» να συνοδεύσουν τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη του δώρου και να το επιστρέψουν στην εταιρία.

Το ΣΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *