ροή ειδήσεων

Πως κατάφεραν να σωθούν οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στο ξενοδοχείο στην Καμπούλ την ώρα της επίθεσης



Δύο Έλληνες πιλότοι ήταν μέσα στο ξενοδοχείο Intercontinental, στην Καμπούλ, που δέχτηκε επίθεση από Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον Alpha.


Συγγενείς του ενός, περιγράφουν στην τηλεόραση του Alpha πως κατάφεραν να ζήσουν από τη 12ωρη πολιορκία του ξενοδοχείου.


Να σημειωθεί ότι το BBC νωρίτερα μετέδιδε πληροφορίες ότι ένας εκ των θυμάτων της επίθεσης ήταν Έλληνας, ωστόσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν το επιβεβαιώνει. Αναφέρει επίσης πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.


Ο ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον Alpha, είναι ο Μιχάλης Πουλικάκος. Οι δυο Έλληνες, στις δραματικές ώρες της πολιορκίας, επικοινωνούσαν με τους δικούς τους μέσω μηνυμάτων.


Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του ενός πιλότου περιέγραψε στον Alpha στα όσα πέρασε ο γιος της στην Καμπούλ. «Είχαν σβήσει τα φώτα. Ήταν στον 4οόροφο. Τελικά, ο Μιχάλης μπήκε μέσα στη μπανιέρα, έβαλε και δυο μαξιλάρια…», είπε η κα Α. Πουλικάκου.

Η ζωή του Έλληνα πιλότου σώθηκε εξαιτίας μιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής. Από τον 5ο όροφο, του άλλαξαν δωμάτιο και τον πήγαν στον 4ο.

«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμμένοι και σκοτωμένοι όλοι», είπε η σύζυγός του, Μαρία Πουλικάκου.

Την ώρα που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο, ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι. «Στις 06:25 μου λέει ”γίνεται μάχη εδώ, για την ώρα είμαι καλά αλλά ίσως χάσουμε την επαφή”. Μου έλεγε ότι ακούει πυροβολισμούς, εκρήξεις. Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να φτάσει στο δωμάτιο του», αφηγείται η σύζυγός του.

Κρύφτηκε μέσα στο στρώμα

Αναφέρθηκε και στον δεύτερο Έλληνα και στο πως σώθηκε, κι εκείνος από θαύμα. «Και ο κύριος Βασιλείου… στο δωμάτιό του είχε δυο διπλά κρεββάτια. Μπήκαν, πυροβόλησαν το ένα κρεββάτι, το άλλο όχι. Ήταν κρυμμένος μέσα στο στρώμα, το έκοψε και μπήκε μέσα», είπε η σύζυγος του Μ. Πουλικάκου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *