ροή ειδήσεων

Βίντεο-ντοκουμέντο από τα Ίμια: Η στιγμή που τουρκικό πλοίο ακουμπά την κανονιοφόρο «Νικηφόρος»



Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο επεισόδιο που έγινε στα Ιμια. Ένα τουρκικό σκάφος τύπου SG έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και είχε ως συνέπεια να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος».

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περίπου στις 14:30 ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διέλευση της κανονιοφόρου, η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε τελικά στην επαφή με το ελληνικό πλοίο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ τόνισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο και ο «Νικηφόρος» και συνέχισε κανονικά την περιπολία του, ενώ η τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.

Το περιστατικό σημειώθηκε ,ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και την επαύριο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής, στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο.

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *