ροή ειδήσεων

Σκοταδισμός: Κουκουλοφόροι έρριξαν με σχοινιά το γλυπτό Phylax



Ομάδα 13 ατόμων φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό (δεν έφερε πινακίδες) και το τράβηξαν με αποτέλεσμα να το γκρεμίσουν.


Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η ομάδα αυτή των 13 ατόμων φέρεται να απείλησε εργαζόμενο σε κατάστημα της περιοχής που τύγχανε να ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα, ότι σε περίπτωση που καλούσε την αστυνομία θα προκαλούσαν φθορές στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν.


Οπως φαίνεται, η ομάδα των 13 ατόμων προσπάθησε χθες το βράδυ να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι και αποφάσισε να γκρεμίσει το γλυπτό προκειμένου να το κάνει το να φανεί ως... ατύχημα.


Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση του γλυπτού Phylax στις 7 Δεκεμβρίου στο Πυλαίο Φάληρο, στο Φλοίσβο, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στους κατοίκους.


Εκτυλίχθηκαν αμίμητες σκηνές, με ιερείς και κατοίκους να διοργανώνουν πορείες, λιτανείες και να κάνουν αγιασμούς! Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσσης, που είχε πρωτοστατήσει σε αυτές τις πορείες και διαμαρτυρίες είχε φθάσει στο σημείο να χαρακτηρίζει το γλυπτό, ένα έργο τέχνης όπως και να έχει, «δαίμονα» και «στρατιώτη του σατανά»! Ο ίδιος είχε ζητήσει την κατεδάφισή του.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής κ. Δ. Χατζηδάκης, το βράδυ της Τετάρτης, δεκαπέντε άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, έριξαν το γλυπτό και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το αυτοκίνητο. Επίσης ανέφερε ότι τα άτομα φαίνεται ότι πρόλαβαν να απειλήσουν και τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι προκειμένου να μην αναφέρει τίποτα. Τέλος ανέφερε ότι έχει ενδείξεις μέλη της Χρυσής Αυγής.


«Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του... Το παρακράτος! Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του» είπε αρχικά και συνέχισε:


«Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες», κατέληξε.

Κέρδος online 18/1/2018 9:41

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *