ροή ειδήσεων

To 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία του υποσταθμού στον Α.Νικόλα



Στις αρχές του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος υποσταθμός της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, που θα διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της πόλης μας για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Οι εργασίες για τις κτιριακές υποδομές του βρίσκονται σε καλό δρόμο, και όπως εκτιμάται θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του φετινού Αυγούστου.

Με την λειτουργία του υποσταθμού στον Άγιο Νικόλα, θα εξασφαλιστεί και η επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη της Ρόδου, που σημαίνει πως τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων με τις διακοπές της ΔΕΗ θα εκλείψουν, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση του εκτοξεύεται στα ύψη. Παράλληλα ,ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική της πόλη μας καθώς σημαντικά έργα υποδομής ,όπως είναι η Νέα Μαρίνα θα ηλεκτροδοτηθεί στο σύνολο της όπως και νέες ξενοδοχειακές μονάδες ή άλλες επιχειρήσεις που τυχόν λειτουργήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η κατασκευή του νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου πέρασε πολλές δυσκολίες και τελικά σε λίγους μήνες , το κτίριο θα έχει παραδοθεί στη ΔΕΔΔΗΕ που το κατασκευάζει. Όπως έγινε γνωστό το κατασκευαστικό μέρος έχει ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο οι εργασίες που έχουν να κάνουν τεχνικά με τις διαρρυθμίσεις των χώρων.

Να σημειωθεί ότι, προϋπόθεση για να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου υποσταθμού είναι να γίνουν τα δίκτυα

μεταφοράς μέσης και υψηλής στάθμης από το Ροδίνι στον Άγιο Νικόλα. Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος κατά την πρόσφατη συνάντηση του με στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ταυτόχρονα με το υπόλοιπα να γίνει υπογειοποίηση όλων των καλωδίων στα μαράσια δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, και οι εργασίες τους να ξεκινήσουν πριν από την τουριστική περίοδο καθώς δεν θα είναι εφικτές μεγάλες παρεμβάσεις που στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα ο κ. Χατζηδιάκος που θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου για την συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να του ζητήσει άμεσα να ξεκινήσει και η κατασκευή των προαπαιτούμενων έργων.

Με την ολοκλήρωση του υποσταθμού, και αν ξεκινήσει η βιώσιμη αστική ανάπλαση της περιοχής του Κόβα μέχρι το Καρνάγιο και μέχρι το Ροδίνι, που προβλέπει μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις η υποβαθμισμένη περιοχή του Αγίου Νικολάου θα αναβαθμιστεί αισθητικά και η εικόνα του θα αλλάξει άρδην .

Πάντως η ανέγερση του νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου , πέρασε από 40 κύματα , εδώ και περίπου μια δεκαετία που η ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου , για να διασφαλιστεί την ενεργειακή επάρκεια της πόλη μας. Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου, και αποτέλεσαν τροχοπέδη για να ολοκληρωθεί νωρίτερα το σημαντικό αυτό έργο , η ΔΕΔΔΗΕ τα κατάφερε , αφού οι περισσότερες δικαστικές αποφάσεις την δικαίωναν και η κατασκευή του νέου υποσταθμού είναι πλέον γεγονός.

https://12vima.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *