ροή ειδήσεων

Το Αιγαίο θυσιάζεται στην Τουρκία υπέρ των συμφερόντων των «θεσμών» της Παγκοσμιοποίησης

Ε.ΠΑ.Μ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Το πρόσφατο «ατύχημα» στα Ίμια, όπως προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει τον διεμβολισμό ελληνικής ακταιωρού από κανονιοφόρο της τουρκικής ακτοφυλακής εντός χωρικών υδάτων τη νύχτα της Δευτέρας 12/2/2018, αποτελεί εθνική ντροπή για ολόκληρο τον ελληνικό λαό και τις στρατιωτικές δυνάμεις. Ο διεμβολισμός αποτελεί εχθρική επίθεση και η αποχώρηση της ακταιωρού από περιοχή ελληνικής επικράτειας στρατιωτική ήττα της Ελλάδας, που αντιστοιχεί σε παραχώρηση εδάφους, με ολέθριες για τα ελληνικά συμφέροντα συνέπειες. 

Πρόκειται για την 2η πράξη του έργου που είχε ξεκινήσει το 1996. Το καθεστώς moratorium επικυριαρχίας (γκρίζας ζώνης) στο Αιγαίο με την αμφισβήτηση 3.000 βραχονησίδων, που η Τουρκία είχε κατορθώσει να διαμορφωθεί από το 1996 με την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας από τα Ίμια και τη διαμεσολάβηση των Αμερικανών, ενισχύθηκε από το 2015 με τον έλεγχο από την Τουρκία των μεταναστευτικών ροών προς τα μεγαλύτερα νησιά του Αν. Αιγαίου, και τώρα μεταβάλλεται πλέον, μετά τη εκδίωξη ελληνικού σκάφους από την περιοχή, σε καθεστώς τουρκικής επικυριαρχίας.

Με το περιστατικό αυτό ουσιαστικά η Τουρκία διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις και τη Διεθνή Κοινότητα πως η γκρίζα ζώνη της περιοχής στα Ίμια - που έχουν αναγνωρίσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1996 και μετά- μετατρέπεται σε περιοχή τουρκικής επικυριαρχίας. Παράλληλα νομιμοποιεί τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και κατοχυρώνει κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο σύνολο της θαλάσσιας περιοχής που εκτείνεται από την παράλληλο των Ιμίων ως την τουρκική ακτογραμμή.

Δεδομένης της παθητικότητας και του ενδοτισμού της ελληνικής κυβέρνησης είναι αναμενόμενη και Τρίτη πράξη του δράματος, ένα «θερμό» επεισόδιο, γιατί καμία συμφωνία παράδοσης εθνικής επικράτειας δεν κλείνει χωρίς να χυθεί αίμα, χωρίς να πατήσει μπότα.

Οι επίσημες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας αμέσως μετά το συμβάν δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι πρόκειται για σχεδιασμένη στρατιωτική ενέργεια επίθεσης πλοίου που έχει παραβιάσει κυριαρχικό χώρο. Μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες η Τουρκία ενισχύει την προστασία της περιοχής αυτής με τη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων προχωρώντας παράλληλα άμεσα στην στρατιωτική οχύρωση του ακρωτηρίου της Αλικαρνασσού και των νησίδων ανοιχτά αυτής.

Η Τουρκία επιβάλλει το δίκαιο του ισχυρού και κανείς δεν αντιδρά!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Τουσκ, «μάλωσε» την Τουρκία συστήνοντάς της να συμπεριφέρεται καλύτερα σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συνιστούν στα δύο μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την ένταση στην περιοχή, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα! Οι ΗΠΑ μάλιστα, διά των δηλώσεων του πρέσβη τους στην Ελλάδα, κ. Τζ. Πάιατ, είχαν προφητεύσει πως φοβούνταν «ατύχημα» στο Αιγαίο, και τώρα παρουσιάζονται και πάλι ως σωτήρες της κατάστασης, διαπιστώνοντας πώς «υπάρχει «γεωστρατηγική» ασυμμετρία στην ισχύ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η Ελλάδα διασώζεται από τη στενή συμμαχική σχέση που έχει με τις ΗΠΑ». Γι’ αυτό ο αμερικανός πρέσβης, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ευχαριστεί τις ΗΠΑ και μεταβαίνει στην Τουρκία, για να συζητήσει με τον Υπ. Εξωτερικών της χώρας του τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ που εκτείνονται από το Μπαλί ως το Βελιγράδι.

Την παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα την ζήτησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση δωσίλογη, υπάκουη στις εντολές των αφεντικών της, άβουλη και μοιραία…. Μια κυβέρνηση που με το θεατρικό σκηνικό που στην επέτειο των Ιμίων έστησε ο Υπ. Άμυνας με την εξ αποστάσεως ρίψη του στεφανιού και διωκόμενος εντός χωρικών υδάτων από τουρκικά πλοία, όχι μόνο ντρόπιασε τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διατάσσοντας υποχώρηση κι εγκατάλειψη εθνικού χώρου εν όψει καταφανούς παραβίασης από εχθρική δύναμη, αλλά κυρίως έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία να επιχειρήσει de facto απόσπαση τμήματος της ελληνικής επικράτειας.

Γι’ αυτό απ’ τον Γενάρη τα Ίμια φυλάσσονται από τουρκικά πλοία και κανείς κυβερνητικός υπεύθυνος δεν αντιδρά, αδιαφορώντας και για τις διαμαρτυρίες των νησιωτών που ζητούν προστασία; Γι’ αυτό στους υπεύθυνους φορείς έχει δοθεί εντολή σιωπηρής αποδοχής των παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας; Γι’ αυτό τουρκικά πλοία αλωνίζουν από την Λήμνο ως το Καστελόριζο και τολμούν να κυνηγούν ελληνικά πλοία ως τον Καφηρέα; Γι’ αυτό στα Ίμια έστειλαν προς διερεύνηση της περιοχής όχι πολεμικό πλοίο, αλλά άοπλη ακταιωρό του λιμενικού εναντίον έξι τουρκικών πλοίων που γνώριζαν ότι ήταν οπλισμένα; Γι’ αυτό Τσίπρας και Γιλντιρίμ συμφώνησαν αμέσως μετά το συμβάν «εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης»;

Η Ελλάδα εδώ κι οκτώ χρόνια έχει τεθεί υπό Κατοχή και στραγγαλίζεται οικονομικά, εκποιείται περιουσιακά, συρρικνώνεται δημογραφικά, ακρωτηριάζεται εδαφικά, εξευτελίζεται εθνικά. Οκτώ χρόνια τώρα, με τις εξ εσπερίας εντολές των «συμμάχων και εταίρων» μας τίθεται υπό αίρεση η εθνική μας κυριαρχία και η «ελληνικότητα» της Ελλάδας. Οι «Θεσμοί» της Παγκοσμιοποίησης μέσω αλλεπάλληλων μνημονιακών δεσμεύσεων, οι οποίες εφαρμόζονται κατά παράβαση τόσο του Διεθνούς όσο και του εθνικού Δικαίου στο όνομα ενός χρέους παράνομου, απεχθούς και επαχθούς, εκποιούν και ρευστοποιούν την Ελλάδα, ελέγχουν τη νομοθετική λειτουργία της Βουλής και διορίζουν ή παύουν την Εκτελεστική Εξουσία. Στον βωμό των συμφερόντων των Μεγάλων Δυνάμεων και των Αγορών δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα η εφαρμογή ούτε του Διεθνούς Δικαίου, ούτε του Δικαίου της Θαλάσσης,

Στην Ελλάδα, ως χώρα υπό οικονομική Κατοχή δεν επιτρέπεται η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων γι’ αυτό οι κυβερνόντες αντιδρούν όχι απλώς παθητικά, αλλά με δουλοπρέπεια κι υποτέλεια ζητώντας την κυριαρχική άσκηση των δικαιωμάτων της από τρίτους, όπως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. !!! Οι ελληνικές κυβερνήσεις προ πολλού έχουν ξεχάσει ότι τα σύνορά μιας χώρας φυλάσσονται και εξασφαλίζονται μόνο από τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις! Αντ’ αυτού, στον βωμό εξωεθνικών συμφερόντων έχουν εξασθενήσει την άμυνα των ακριτικών νησιών του Αιγαίου με την κατάργηση στρατοπέδων και την παραχώρησή τους για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας ή κράτησης μεταναστών κι έχουν εκχωρήσει τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, που υποτίθεται το καλέσαμε, χωρίς έγκριση της Βουλής, για να μας προστατέψει από τις προσφυγικές ροές.

Το έγκλημα εσχάτης προδοσίας που εδώ και οκτώ χρόνια συντελείται από το εγχώριο δωσίλογο πολιτικό προσωπικό εις βάρος της χώρας μας και του λαού μας κορυφώνεται τώρα με την σιωπηρή παραχώρηση εθνικών εδαφών στον βωμό των συμφερόντων των ΗΠΑ, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των Αγορών!

Οι «ελληνικές» εθνομηδενιστικές κυβερνήσεις και τα τσιράκια τους έχουν συναινέσει στα σχέδια επαναχάραξης των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων, που επιβάλλουν οι Αγορές, προετοιμάζοντας τον εδαφικό ακρωτηριασμό και διαμελισμό της Ελλάδας. Έχουν συναινέσει στην σιωπηρή παραχώρηση εθνικών εδαφών και στη διεθνοποίησή τους: Θράκη, Μακεδονία, Ιόνιο, Ήπειρος, Αιγαίο.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν διεθνείς ζώνες που δεν θα ανήκουν σε εθνικό κράτος αλλά θα ελέγχονται από υπερεθνικούς οργανισμούς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις του Νατοϊκού στρατού και στόλου στην ευρύτερη περιοχή κατά της Ρωσίας, η ασφαλής μεταφορά των ορυκτών πρώτων υλών από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Κεντρική Ευρώπη, ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και η εξόρυξη των υδρογονανθράκων του Αιγαίου, και η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Αυτά περιλαμβάνουν τα «ενεργειακά» σχέδια των ΗΠΑ και όχι μόνον. Γι’ αυτό επιβάλλεται να λυθούν άμεσα οι ελληνοτουρκικές διαφορές περί υφαλοκρηπίδας και επικαιροποιείται η συνθήκη της Λωζάνης, ώστε να είναι εφικτή η αναθεώρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων σε Αιγαίο και Θράκη.

Αυτή την κατάσταση μπορεί να την ανατρέψει μόνο ο πατριωτισμός των Ελλήνων και η έμπρακτη ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος! Η προάσπιση της Πατρίδας μας αφορά μια ενιαία, αδιαίρετη, ελεύθερη και κυρίαρχη Ελλάδα! Μια Ελλάδα που δεν θα γίνεται Ιφιγένεια στα συμφέροντα και στις επιταγές των «θεσμών» της Παγκοσμιοποίησης .

Ο Λαός οφείλει με κάθε μέσο να εκφράσει την αντίθεσή του, να επιβάλει τη θέλησή του, να προασπιστεί την Πατρίδα του! Να αγωνιστεί ενωμένος ενάντια στο καθεστώς κατοχής και στους δοσίλογους που το υπηρετούν. Ο Αγώνας αυτός οφείλει να είναι παλλαϊκός κι ανένδοτος για μια Ελλάδα Ελεύθερη από το χρέος, Κυρίαρχη, Ανεξάρτητη, Ενιαία και Δημοκρατική!

16 Φεβρουαρίου 2018

Ε.ΠΑ.Μ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *