ροή ειδήσεων

Τέσσερις νέοι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα από τη γρίπη



Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης παραμένει η χώρα, σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την οποία προκύπτει ότι από τις 12 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, άλλοι 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από επιπλοκές της γρίπης.

Επίσης, περαιτέρω αύξηση παρουσιάζουν οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή με πιο συχνούς τους υπότυπους της γρίπης Β και A (H1N1)pdm09.

Από την αρχή της εποχικής γρίπης έχουν καταγραφεί συνολικά 51 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 49 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.

Από αυτά τα κρούσματα εμβολιασμένα ήταν τα 5, ποσοστό μόλις 10%. Το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί συνολικά 14 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 12 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 2 θάνατοι σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Κανένας από τους ασθενείς που απεβίωσαν δεν είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Όσον αφορά την επιδημία ιλαράς, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 66 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά κανένας νέος θάνατος από επιπλοκές της νόσου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *