ροή ειδήσεων

ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ - ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Τέσσερα χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014 και χωρίς να έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού μας , ούτε ένα σημαντικό θέμα από τα “καυτά” που απασχολούν επί σειρά ετών, το Ροδίτη και τη Ροδίτισσα, ο κ. δήμαρχος, αφήνει τις παρουσιάσεις του έργου του στα θέατρα και επανέρχεται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να παρουσιάσει τον απολογισμό του, έχοντας την απαίτηση να παρακολουθήσουμε ένα απέραντο μονόλογο, ένα μονόλογο χωρίς ουσία, μία παρουσίαση ενός τυπικού έργου. Όμως η δημοκρατία δεν καθορίζεται από τις νομικές διατάξεις και υποχρεώσεις εκδηλώσεων, αλλά από την καθημερινή λειτουργία.

Οφείλουμε για μία ακόμη φορά, έχοντας υποχρέωση έναντι των ανθρώπων του τόπου μας να θυμίσουμε και να επισημάνουμε :

1. Μέχρι σήμερα ποτέ δεν κληθήκαμε στο γραφείο του κ. Δημάρχου, να συνεργασθούμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας, για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα του νησιού μας .

2. Το ίδιο συνέβη και στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο δυστυχώς για πρώτη φορά έχει αποκτήσει, μετά από πολλά χρόνια ουσιαστικής και αποτελεσματικής λειτουργίας, ένα διαδικαστικό διεκπεραιωτικό χαρακτήρα .

3. Το νησί μας πάντα είχε καλή καθαριότητα χωρίς τυμπανοκρουσίες . Θυμίζουμε για την πόλη της Ρόδου τη λειτουργία της Δ.Ε.Κ.Ρ , με την καθημερινή καθαριότητα και τους υπογειοποιημένους κάδους, δέκα χρόνια πριν. Τα έτη όμως 2015 και 2016 η Ρόδος « πνίγηκε» στα σκουπίδια. Όλοι θυμούνται τις εικόνες με τις φωτογραφίες των επισκεπτών μας δίπλα στους ξεχειλισμένους κάδους. Τώρα η κατάσταση είναι σχετικά ομαλή . Δυστυχώς όμως σήμερα και το αυτονόητο της καλής καθαριότητας, αποτελεί κατόρθωμα διαφημιζόμενο από τη δημοτική αρχή.

4. Τη θερινή περίοδο πέρυσι το νησί έμεινε χωρίς νερό. Ζήσαμε τραγικές καταστάσεις, απόλυτα δυσφημιστικές , με απίστευτη ταλαιπωρία για τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών. Για τη φετινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι το ζητήσαμε, μέχρι σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση. Είναι προφανές ότι το αποφεύγουν . Αν όμως συμβεί το αυτονόητο και αυτό θα παρουσιασθεί ως κατόρθωμα της δημοτικής αρχής . Την ευθύνη για το περσυνό φιάσκο και την διάθεση μεγάλων ποσών για την αντιμετώπισή του, όμως δεν την έχει κανένας .

5. Το κυκλοφοριακό της πόλης και του νησιού, για μία ακόμη φορά και χρονιά στην τύχη του.

Για τέσσερα χρόνια ακούμε για δραστικές παρεμβάσεις, όμως και φέτος τα αυτοκίνητα και τα τουριστικά λεωφορεία στοιβαγμένα και σταματημένα, θα ταλαιπωρούν κατοίκους και επισκέπτες. Την ευθύνη δεν την έχει κανένας.

6. Η κρουαζιέρα φέτος θα γνωρίσει τους απόλυτα χαμηλούς αριθμούς της τελευταίας δεκαετίας, όμως πέραν από τη γενική δύσκολη κατάσταση, τα απαραίτητα μέτρα δεν λήφθηκαν από το δήμο . Ακόμη δεν είδαμε το φθηνό νερό και τα φθηνά τέλη . Ενώ βέβαια ούτε λόγος για ειδικές πολιτικές.

7. Ο τουρισμός μπορεί να πηγαίνει καλά, καθώς τον ευνοεί το γενικά θετικό κλίμα, οι ομορφιές και το καλό όνομα του τόπου μας, η τουριστική πολιτική μας όμως περιορίζεται, μετά την ουσιαστική κατάργηση του ΠΡΟΤΟΥΡ, στη διανομή φυλλαδίων στις εκθέσεις, ουσιαστικά περιοριζόμενοι σε πρακτικές ενός μικρού τουριστικού προορισμού . Και αυτό σήμερα διαφημίζεται ως κατόρθωμα της δημοτικής αρχής.

8. Η Μεσαιωνική πόλη μετά από εποχές παραγωγικές, σήμερα ζει τις πιο δύσκολες εποχές της. Ποιος θα απολογηθεί γι΄αυτό. Και βέβαια ουσιαστικά έργα στη Μεσαιωνική πόλη δεν γίνονται .

9. Στην εκμετάλλευση της περιουσίας του Ροδιακού Λαού ζούμε μοναδικές στιγμές Ολα πρέπει να αξιοποιηθούν, αλλά με διαδικασίες που στην πράξη αποκλείουν το Ροδίτη και τη Ροδίτισσα.

Κανένας δεν λαμβάνει υπόψη του, ότι το θαύμα του νησιού μας το δημιούργησε ο Ροδίτης επιχειρηματίας , και οι κάτοικοι , όλοι αυτοί που γεννήθηκαν και μεγαλούργησαν σ’αυτό τον τόπο. Σήμερα ακούμε στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι μεγάλες εταιρείες που θα σώσουν τον τόπο , πιθανόν θα προτιμήσουν το Ροδίτη για να συνεργασθούν μαζί του . Πού ; στην περιουσία του; Στην εκμετάλλευση της περιουσίας αυτού του τόπου;

Και βέβαια ας μην μιλήσουμε για την παραχώρηση της ΝΕΑΣ ΑΓΟΡΑΣ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Είμαστε οι μόνοι σ΄όλη την χώρα που το καλέσαμε να μας σώσει.

Ευτυχώς και αυτό αρνείται να συνεργασθεί. Θεία τύχη.

10. Η εικόνα των δρόμων και των πεζοδρομίων κακή , χωρίς ουσιαστική παρέμβαση για τέσσερα χρόνια . Φταίνε όμως οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που επί 20 χρόνια πουθενά δεν έριξαν άσφαλτο, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Ακούτε κ. κ. Δήμαρχοι …..

Και βέβαια σύμφωνα με τους διοικούντες σήμερα, η ζωή και τα έργα της Ρόδου ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2014 . Καμία αναφορά θετική σε οποιονδήποτε διοίκησε πριν . Όλα ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται τώρα. Πριν δεν έγινε τίποτα.

11. To πράσινο , η αισθητική του νησιού και οι παιδικές χαρές, με μικρές μόνο παρεμβάσεις, ενώ χαρακτηριστικά οι κάκτοι έχουν αντικαταστήσει παντού το φωτεινό χρώμα των λουλουδιών του παρελθόντος στο νησί μας.

12. Στο Εθνικό Θέατρο το μεγάλο κατόρθωμα είναι να δούμε την επισκευή το επόμενο διάστημα κάποιων προσόψεων, παραμένοντας το υπόλοιπο γυμνό και κατεστραμμένο . Θυμίζοντας την απόλυτη γύμνια των αρχόντων.

13. Στις παραλίες παρά τις μεμονωμένες προσπάθειες τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε, τίποτα δεν δημιούργησε τη σύγχρονη εικόνα που ταιριάζει στο νησί μας. Καταλήψεις και μόνιμο παραεμπόριο μας δυσφημίζουν κάθε χρόνο.

14. Για το θέμα των ΡΟΜΑ βέβαια ούτε συζήτηση. Τέταρτος χρόνος χωρίς αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι θα λήξει το 2019. Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

15. Και βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι το άνοιγμα του δήμου στον απλό πολίτη της Ρόδου δεν επιτεύχθηκε . Η άμεση πρόσβαση και επικοινωνία των πολιτών με τον Δήμαρχο δεν είναι δυνατή.

16. Ο δημοκρατικός προγραμματισμός των έργων στα χωριά μας δεν έγινε πράξη. Αδικούμενοι και ευνοούμενοι και σήμερα αποτελούν μια πραγματικότητα , σ’ ένα πλαίσιο χωρίς ιεράρχηση , που η κάθε περιοχή δεν γνωρίζει τον προγραμματισμό έργων των γειτόνων της.

17. Δεν θέλουμε πάλι να αναφερθούμε και σε μεγάλες απώλειες , όπως του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας . Δυστυχώς τίποτα πλέον δεν κερδίζουμε . Νομίζουμε λοιπόν ότι δεν έχουμε υποχρέωση να παρακολουθήσουμε μία διαδικασία χωρίς νόημα. Μία παρουσίαση τυπικού έργου που δεν ταιριάζει με τη Ρόδο μας . Η Ρόδος έπρεπε να αλλάξει και δεν άλλαξε στα τέσσερα αυτά χρόνια. Επρεπε να πάει μπροστά και πήγε πίσω. Έγιναν ίσως μόνο μερικά απλά, τα αυτονόητα και αυτό δεν ταιριάζει με το νησί μας. Έγιναν λίγα και με ταχύτητα μικρή.

Ουσιαστικά τέσσερα χρόνια χαμένα. Κάποιοι πρέπει έστω και τώρα να απολογηθούν.



ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ



ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

στο Δ.Σ. Ρόδου



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *