ροή ειδήσεων

Κύπρος: Το ψευδοκράτος θέλει μερίδιο από το φυσικό αέριο ή αποζημιώσεις



«Οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να καταλάβουν, όπως είπε, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τουρκοκύπριους», τόνισε ο «υπουργός εξωτερικών» των κατεχόμενων

Η ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και οι εταιρείες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην ΑΟΖ «θα πρέπει σε κάποια φάση να συζητήσουν και μαζί μας» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράους Κουντρέντ Οζερσάϊ. Αναφέρει ότι η ελληνοκυπτριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και θα πρέπει να μιλήσει και μαζί τους για το διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.


Κατά τον Οζερσάι «η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να καταλάβουν, όπως είπε, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τουρκοκύπριους είτε σε περίπτωση που υπάρξει λύση στο Κυπριακό είτε όχι. Είπε ακόμη ότι είναι άδικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται προς ίδιον όφελος το θέμα της ΑΟΖ και να δημιουργούνται τετελεσμένα, ενώ το γεγονός της συμμετοχής της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ, όπως είπε, αποπροσανατολίζει τους Ελληνοκύπριους από τον στόχο της λύσης.


«Αν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις».
Ασκήσεις ΟΗΕ και Ρώσων στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε ισχύ τέθηκαν σήμερα δύο νέες Navtex, τις οποίες εξέδωσε το Σάββατο η Κυπριακή Δημοκρατία, για πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Η πρώτη Navtex εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο, δεσμεύει από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 περιοχή Νοτιοανατολικά του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ προς το Λίβανο.

Η δεύτερη εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης και δεσμεύει από σήμερα μέχρι καις τις 24 Φεβρουαρίου περιοχή βόρεια του ίδιου τεμαχίου.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το έντονο διπλωματικό παρασκήνιο από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, Saipem 12000, να φτάσει το συντομότερο στο στόχο «σουπιά» στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Προς το παρόν το γεωτρύπανο, βρίσκεται ακινητοποιημένο 25 περίπου ναυτικά μίλια μακριά από τον στόχο, λόγω της συνεχιζόμενης παρεμπόδισης του για εντέκατη ημέρα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *