ροή ειδήσεων

ΙΣΑ: Απέτυχε παταγωδώς το πρόγραμμα οικογενειακού γιατρού

«Προχειρότητα» στην αντιμετώπιση του ζητήματος



Πρόκειται για τη δεύτερη παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μετά την αδυναμία στελέχωσης των ΤοΜΥ, για τις οποίες ήταν ανάλογα χαμηλό το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος.


«Σε Βατερλό για το υπουργείο Υγείας εξελίχθηκε η προσπάθεια στελέχωσης του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς. Ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στην απαράδεκτη πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΠΥΥ που προβλέπει απαξιωτικές αμοιβές για τους γιατρούς» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος χορήγησε 372 βεβαιώσεις, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά 91, για την κάλυψη 1.250 θέσεων στην Αττική. Το ποσοστό κάλυψης δεν ξεπερνά το 37%, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του νέου συστήματος τον ερχόμενο μήνα, όπως έχει προαναγγείλει το υπουργείο Υγείας καθώς έχει δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα.

Πρόκειται για τη δεύτερη παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μετά την αδυναμία στελέχωσης των ΤοΜΥ, για τις οποίες ήταν ανάλογα χαμηλό το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, συνεχίζει ο Ιατρικός Σύλλογος.


«Ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη»

Είναι προφανές ότι ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αγνοώντας παντελώς τους φορείς. Είναι δε πρωτοφανής η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τόσο κρίσιμα ζητήματα, καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος που ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε πως «ο έλληνας γιατρός μπορεί να μαστίζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση ωστόσο έχει αξιοπρέπεια και δεν επιτρέπει να τον εκμεταλλευτούν αυτοί που οδήγησαν στη φτωχοποίησή του.

»Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας είχαμε προειδοποιήσει ότι επιχειρείται να δομηθεί ένα θνησιγενές και ανεδαφικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προβλέπει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες, ενώ αντιμετωπίζει τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται».

Ο ΙΣΑ ζητά για άλλη μια φορά να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους κατά πράξη και περίπτωση για όλες τις ιατρικές ειδικότητες με ελεύθερη επιλογή γιατρού και για όσους γιατρούς το επιθυμούν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *