ροή ειδήσεων

Ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Τήλο



Ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί της Τήλου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιά, η επιτροπή ερευνών του οποίου ενέκρινε τη χρηματοδότηση εγκατάστασης του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.


Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Τήλου, πρόκειται για σημαντική και καινοτόμο πρωτοβουλία για το νησί, καθώς το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) του ΑΕΙ Πειραιά (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) ξεκινά τις διαδικασίες εγκατάστασης του πρώτου ηλιακού σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον δήμο Τήλου μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TILOS-Horizon 2020.

Σύμφωνα με την πρόταση της ερευνητικής ομάδας, ο συγκεκριμένος σταθμός θα αποτελέσει ένα παράδειγμα καθαρής ηλεκτροκίνησης σε όλο τον νησιωτικό χώρο και θα διαθέτει εξοπλισμό φόρτισης για δύο ΙΧ ή ένα ΙΧ και δύο δίτροχα. Η απαιτούμενη ενέργεια θα προέρχεται από την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας με τη βοήθεια σύγχρονων φωτοβολταϊκών πλαισίων και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενεργειακή αυτονομία του νησιού της Τήλου με σαφή περιβαλλοντικά οφέλη. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός φόρτισης θα παραδοθεί από το ΑΕΙ Πειραιά στον δήμο της Τήλου στα πλαίσια της στενής συνεργασίας τους για την υλοποίηση του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος TILOS-Horizon 2020.

Τις επόμενες ημέρες το εξειδικευμένο προσωπικό του Εργαστηρίου πρόκειται να επισκεφθεί το νησί, ώστε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της τελικής εγκατάστασης σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *