ροή ειδήσεων

Η... Οδύσσεια του ΑΟ Σύμης που αντιστέκεται! (pics, vid)



Η ακριτική Ελλάδα που αντιστέκεται, που υπομένει κι αντέχει στα δύσκολα! Το G-Weekend καταγράφει την ιστορία του ΑΟ Σύμης που φτιάχνει ξανά το γήπεδό του και που... αρνήθηκε να διαλυθεί και ας ταξίδευε εκτός νησιού για όλα τα ματς!

Επιμέλεια: Δημήτρης Τομαράς




Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται περί τα 12 μίλια ΒΔ. της Ρόδου, προ του ομώνυμου μικρασιατικού κόλπου, ή κόλπου Σεμπεκί κατά τους Τούρκους, με συνολική έκταση 57,865 τ.χλμ.. Απέχει 255 μίλια από τον Πειραιά, περίπου 27 μίλια ανατολικά από τη Νίσυρο και 3,7 μίλια από την εγγύτερη ακτή της Τουρκίας. Όπως αντιλαμβάνεστε ακόμα και όλα καλά να πηγαίνουν η καθημερινότητα σε ένα τέτοιο νησί δεν είναι απλή και εύκολη.

Πως είναι λοιπόν τα πράγματα όταν μία ομάδα βλέπει το γήπεδό της να καταστρέφεται ολοσχερώς από ακραίες καιρικές συνθήκες; Τα καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου του 2017 ήταν τόσο έντονα, που κατέστρεψαν ολοσχερώς το γήπεδο του ΑΟ Σύμης, μετατρέποντάς το σε μία μεγάλη... λίμνη από λασπόνερα ενώ ένα με την λάσπη έγιναν και τα αποδυτήρια. Όσο για το ύψος της ζημιάς, εκτιμήθηκε πως ήταν περίπου στα 250.000 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μοναδικό ποδοσφαιρικό γήπεδο του νησιού. Ο ΑΟ Σύμης έφτασε στο πιο κρίσιμο... σταυροδρόμι του και ενώ είχε να παίξει τότε με τον Ορφέα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας στον 1ο όμιλο. Φαινόταν να τα είχε... χάσει όλα... Και όμως...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΥΜΗΣ, Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΑ 500.000 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ... ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Ο ΑΟ Σύμης με τα υπάρχοντα δεδομένα θα μπορούσε ακόμα και να είχε διαλυθεί. Να είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη. Όχι όμως στην ακριτική Ελλάδα. Εκεί που δεν έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι. Δεν τα παρατάνε ποτέ. Οι άνθρωποι του συλλόγου εξαρχής βγήκαν μπροστά με ότι μπορούσαν και με χρήματα από την τσέπη τους για τα πρώτα απαιτούμενα έξοδα. Αμέσως υπήρξε μία κίνηση των φίλων του ΑΟ Σύμης και της Αλληλεγγύη Σύμης για να συγκεντρωθεί ένα ποσό 10.000 ευρώ για εγκαταστάσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με τα παιδιά. Ήδη έχει μαζευτεί ένα ποσό 1.051 ευρώ ενώ οι φίλοι του ΑΟ Σύμης και η κίνηση Αλληλεγγύης θα προσφέρουν ακόμα 10.000 ευρώ.

Επιπλέον και το πιο σημαντικό φυσικά που... δρομολογήθηκε και μετά από προσπάθειες των ανθρώπων του συλλόγου, παραγόντων του νησιού αλλά και της ΕΠΣ Δωδεκανήσου: η Περιφέρεια ενέκρινε κονδύλι 500.000 ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου του ΑΟ Σύμης με χρονοδιάγραμμα να έχει τελείωσει έως το καλοκαίρι. Το νέο γήπεδο θα γίνει στο ίδιο σημείο. Μέχρι τότε η ΕΠΣ Δωδεκανήσου μερίμνησε ώστε η ομάδα να μην πληρώνει έξοδα διαιτησίας και γιατρών ενώ ομάδες όπως η ΑΣ Χάλκης προσέφεραν τα γήπεδά τους για προπονήσεις ή και αγώνες. Η ομάδα της Σύμης πάντως δεν πτοήθηκε από όλα αυτά και από την πρώτη στιγμή έκανε διαρκώς ταξίδια στην Ρόδο για όλα τα τμήματά της και για να συνεχίζει να υφίσταται ως αθλητικός Οργανισμός! Ταξίδια αγωνιστικής... επιβίωσης... Στην δε βαθμολογία του 1ου ομίλου της Β' κατηγορίας είναι στην 6η θέση μαζί με τον Ηρακλή Λάρδου με 17 πόντους μετά από 12 αγώνες που έχει δώσει.

ΤΑ... ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ!!!

Από την στιγμή που ο ΑΟ Σύμης είδε το γήπεδό του να καταστρέφεται έπαιξε τα εντός έδρας του παιχνίδια εκτός του νησιού και σε τρία διαφορετικά γήπεδα!!! Τα περισσότερα στο γήπεδο Κοσκινού στην Ρόδο που χρησιμοποιείται ως βασική έδρα από 2 ομάδες και ως 2η έδρα από άλλες 3 ομάδες! Επίσης στο Ε.Α.Κ. που συνολικά χρησιμοποιούν 10 ομάδες!!! Το τρίτο γήπεδο που έπαιξε για εντός έδρας υποχρεώσή της η ομάδα ήταν της Λίνδου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΙΚΚΑ

Στο ρόστερ της η ομάδα του ΑΟ Σύμης έχει αρκετά νεαρά παιδιά. Υπάρχει όμως και ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων. Ο Αντώνης Ρίκκα που έχει καταγωγή από την Σύμη επέλεξε να πάρει εκεί μεταγραφή τον περασμένο Οκτώβριο, αφήνοντας τον Ιάλυσο Ρόδου. Πρόκειται για τον 31χρονο μέσο που γεννήθηκε στην Γαλλία και έχει θητεύσει εκτός των άλλων στην 2η ομάδα της Μαρσέιγ, την ΑΕΚ, την Ξάνθη, τον Ολυμπιακό Βόλου και την Ρεντ Σταρ.



- Δείτε εδώ την σελίδα της ομάδας στο Facebook, εδώ την σελίδα της στο site της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και εδώ την σελίδα στο Facebook για την κίνηση Αλληλεγγύης για την Σύμη και την ομάδα. Εκτός από το βίντεο με τις μεγάλες ζημιές στην Σύμη δείτε στην Gallery φωτό από το πως ήταν το γήπεδο μετά την ολική καταστροφή.












Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *