ροή ειδήσεων

Έφτασαν οι Ιππότες στην Ρόδο !


Ήρθαν για το Διεθνές Συνέδριο "Η Ρόδος και οι Ιππότες της Ρόδου, 1306-2010". Μένουν στο ξενοδοχείο Πλάζα και αύριο περιμένουν... τον Μεγάλο Μάγιστρο !

Αυτό είναι το δελτίο τύπου:
Όπως είναι γνωστό, η Ρόδος έχει το πλεονέκτημα να έχει κληρονομήσει εξαιρετικής σημασίας μεσαιωνικά μνημεία της περιόδου των Ιπποτών.
Τα μνημεία αυτά περικλείονται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, την οποία η Unesco έχει κατατάξει ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Είναι επίσης γνωστό ότι οι περισσότεροι Μεγάλοι Μάγιστροι αυτού του Τάγματος της Ρόδου, ήταν Γάλλοι ή γαλλόφωνοι.
Έχοντας αυτό σαν αφετηρία, σκεφτήκαμε πώς να συσφίξουμε ακόμα περισσότερο τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ Ρόδου και Γαλλίας και να γνωρίσουμε στο ευρύτερο κοινό την Ιπποτική αυτή περίοδο της Ρόδου.
Με την βοήθεια του Προέδρου του συλλόγου των Γάλλων και Γαλλόφωνων ‘
’Το Γαλλικό Σπίτι της Ρόδου’’, τον κ. Ζαν Μαζαί (Jean Masai) και με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου κ. Ζαν-Μαρκ ΡΟΖΕ (Jean-Marc ROGER), Ιστορικός και πρώην Γενικός Διευθυντής των Εθνικών Αρχείων της Γαλλίας, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα διεθνές συνέδριο που να έχει θέμα την Ιπποτική περίοδο της Ρόδου.
Εκ των υστέρων, και ενώ η οργάνωση αυτού του συνεδρίου άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, είχαμε την ευχαρίστηση και την σημαντική υποστήριξη του Γαλλικού κλάδου του Κραταιού Τάγματος του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας που με ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε αυτό το συνέδριο.
Η ημερομηνία υλοποίησης αυτών των εκδηλώσεων πλησίασε και βρισκόμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε την επίσημη έναρξη του συνεδρίου που θα γίνει με τελετή την 
Παρασκευή 28 Μαΐου στο Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρωνκαι οι εργασίες του συνεδρίου, το Σάββατο 29 Μαΐου από τις 09.00 π.μ. έως τις18.30 μ.μ. στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου ή Ωβέρνης.
Εξαίρετοι ομιλητές από Γαλλία, Γερμανία, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες τους, θα μας ταξιδέψουν στην εποχή που άφησε ζωντανά μέχρι σήμερα τα αποτυπώματα της στη Ρόδο.
Αναφέρουμε επίσης ότι 
110 μέλη του Γαλλικού κλάδου του αναφερομένου Τάγματος, από τις επισημότερες οικογένειες της Γαλλίας, και οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις όλες εκδηλώσεις του συνεδρίου, θα παραμείνουν στη Ρόδο από τις27 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου 2010.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *