ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο δεν είναι όλα ρόδινα


Καλοκαίρι στη Ρόδο δεν σημαίνει απαραίτητα διακοπές. Για κάποιους σημαίνει αναζήτηση πόρων για την φροντίδα πρώην αδέσποτων ζώων. Το Δημοτικό Κυνοκομείο της Πόλεως Ρόδου έχει διακόψει την υποδοχή νέων αδέσποτων, καθώς τα σκυλιά που φροντίζει είναι ήδη πολλά παραπάνω από όσα μπορεί να φιλοξενήσει και δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα...

Μιλώντας με την υπεύθυνη του Κυνοκομείου, κ. Πίτσα Χατζή, μας ενημέρωσε ότι στις εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 208 σκύλοι, οι οποίοι και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες για να τα υιοθετήσουν. Ο υπερπληθισμός αυτός έχει προκύψει γιατί σύμφωνα με την κα Χατζή, οι υπόλοιποι 9 δήμοι της Ρόδου, πλην αυτόν της Πόλεως δηλαδή, δεν έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν ως όφειλαν τα δικά τους κυνοκομεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι της Ρόδου να απευθύνονται στο Κυνοκομείο της Πόλεως για όλα τα αδέσποτα του νησιού. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, οι κτηνίατροι του νησιού δεν κάνουν εφημερίες με αποτέλεσμα και για όλα τα επείγοντα περιστατικά οι κάτοικοι απευθύνονται πάλι στο Κυνοκομείο.

Η επιχορήγηση που παίρνει το Κυνοκομείο από το δήμο είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες όλων των ζώων που φιλοξενεί και που φροντίζει γενικότερα. Γι’ αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι κάνουν έκκληση σε όποιον φιλόζωο επιθυμεί να προσφέρει φάρμακα (VIBRAMYCINE, RONAXAN, CLIDAVET, IMODIUM, AND, ADIROBE, METAKAM, DOLPAC, SEBASYLE, FRC SPREY, FRONTLINE, BAYTRILE) ή τροφές για τους 208 τετράποδους που φιλοξενούνται εκεί να επικοινωνήσει με το 22410 69480. Το Κυνοκομείο λειτουργεί όλες τις μέρες τς εβδομάδας, Κυριακές και αργίες και περιμένει όλους τους φιλόζωους κατοίκου της Ρόδου και των γύρω νησιών για να γνωρίσουν τους τετράποδους που ζουν μέσα σε κλουβάκια περιμένοντας να γνωρίσουν τη νέα τους οικογένεια.

atopima.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *