ροή ειδήσεων

Υπάρχει ασυμβίβαστο για υποψήφιους συμβούλους;

Το ενδεχόμενο εμπλοκής λόγω ασυμβίβαστου στην συμμετοχή νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ροδίων σε ψηφοδέλτια τόσο του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και δη στον ενιαίο Δήμο Ροδίων όσο και στο δεύτερο βαθμό,...

δηλαδή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα εξεταστεί αρμοδίως από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Ροδίων μετά και την αποστολή προς κοινοποίηση της υπ' αρίθμ. 1605/2010 απόφασης του VII τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τον καταλογισμό 26 ατόμων που ψήφισαν τον απολογισμό της οικονομικής χρήσης του έτους 2000 της τότε δημοτικής αρχής.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι κκ Ηλίας Λέργος, Μάρκος Κουφού, Εμμ. Γλυνός, Αντ. Αλαβέρας, Σ. Καραγιάννης, Κ. Διακογεωργίου, Ευαγγ. Τρίπη - Χριστοφάκη, Γρ. Μοράρης, Εμμ. Αντώνογλου, Κ. Σκανδαλίδης, Ι. Τσιγάρος, Γ. Συμεωνίδης, Εμμ. Σαββής, Φ. Μηναϊδη, Μ. Παναγιώτου, Γ. Καρυδάκης, Αρ. Ηρακλείδης, Εμμ. Κόκκινος, Π. Μαντάλης, Κ. Καζουλάκης, Μ. Μπαλάνος, Φ. Τσιμπιδάκη, Δ. Ασβέστης, Ν. Χαραλάμπης, Ειρ. Γιαλλουράκη και Β. Κουγιός δεν δύνανται, αν δεν εξοφλήσουν το ήδη βεβαιωθέν σε βάρος τους ποσό μετά τον καταλογισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Δήμο Ροδίων, να συμμετέχουν στο νέο σχήμα των δημοτικών συμβουλίων.
Την πρόθεση τους να κατέλθουν στις εκλογές στον ενιαίο δήμο Ροδίων έχουν ήδη εκδηλώσει οι κκ Εμμ. Γλυνός, Μιχάλης Παναγιώτου, Σακ. Καραγιάννης και Μ. Σαββής. Εξετάζεται επιπλέον αν υφίσταται το ίδιο ζήτημα και για τον κ Ν. Χαραλάμπη που θα κατέλθει σε ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα συγκεκριμένα με το άρθρο 30 του N. 3463/06 ΦEK 114 τ.A' του κώδικα των O.T.A. παράγραφος 2 "δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λπ. όσοι χρωστούν στο δήμο. Aν γίνουν οφειλέτες μετά την εκλογή τους, οφείλουν να το εξοφλήσουν εντός 2 μηνών από την οριστική βεβαίωση του ποσού, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Δ.K.K. και το άρθρο 20 του από 17-5/15-6-1959 B.Δ. περί λογιστικού Δήμων και Kοινοτήτων".
Σε αντίθετη περίπτωση δηλ. μη εξόφλησης του ποσού, τότε εκπίπτουν από το αξίωμά τους σύμφωνα με το άρθρο 42 του Kώδικα Δήμων και Kοινοτήτων με διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ. της Περιφέρειας Nοτίου Aιγαίου.
Πέραν των ανωτέρω στη νέα εγκύκλιο που αφορά στις εκλογές του «Καλλικράτη» αναφέρεται ρητώς ότι υφίσταται ασυμβίβαστο στους οφειλέτες, ανεξαρτήτως ύψους ποσού, του Δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του ίδιου Δήμου όπου έχουν εκλεγεί, καθώς και των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και των κοινωφελών επιχειρήσεων αυτών, καθώς και της Κοινότητας, που αποτελεί εκλογική περιφέρεια.
Αυτοί οφείλουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέχρι την ημέρα εγκατάστασης των δημοτικών αρχών. Σε διαφορετική περίπτωση, εκπίπτουν από το αξίωμά τους.

aegaio.blogspot.com


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *