ροή ειδήσεων

Βήχετε; Κάντε μία δωρεάν σπιρομέτρηση στις 14 Οκτωβρίου!


Αν είστε καπνιστής ή καπνίστρια και το πρωί που ξυπνάτε βήχετε για να «καθαρίσετε» τον λαιμό σας ή λαχανιάζετε όταν ανεβαίνετε με τα πόδια έναν όροφο, δεν φταίει ούτε ο λαιμός σας ούτε η σκάλα: και τα δύο αποτελούν ένδειξη ότι το τσιγάρο έχει προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονές σας...






Οι βλάβες αυτές είναι η απαρχή της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (της ΧΑΠ, όπως την αποκαλούν οι γιατροί), η οποία προκαλεί επί 10-15 χρόνια ήπια ενοχλήματα στους ασθενείς, χωρίς έντονα συμπτώματα.

Καθώς εξελίσσεται, όμως, «κόβει» την ανάσα σε ολοένα και απλούστερες καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα. Στο τέλος, η δύσπνοια γίνεται συνεχής, οι πάσχοντες νιώθουν μονίμως κουρασμένοι και απλές δραστηριότητες, όπως το ντύσιμο, γίνονται πρακτικά αδύνατες.

Δωρεάν εξετάσεις στις 14 Οκτωβρίου


Σήμερα 14 Οκτωβρίου είναι η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Σπιρομέτρησης, διοργανώνονται (και) στην Ελλάδα σπιρομετρήσεις σε περισσότερα από 40 σημεία όλης της χώρας.


Στην πραγματοποίηση αυτής της δραστηριότητας συνεργάζονται Πανεπιστημιακές Πνευμονολογικές Κλινικές, Τμήματα του ΕΣΥ και ιδιώτες πνευμονολόγοι, που έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις στους χώρους εργασίας τους.


Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι θα μετρηθούν για πρώτη φορά, ενώ συνολικά θα εργασθούν για τον σκοπό αυτό 300 γιατροί και εργαζόμενοι της Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας http://www.hts.org.gr/index.php?section=719


Σημεία και ώρες διεξαγωγής σπιρομετρήσεων:

· ΡΟΔΟΣ: Στις 17/10 10.30-13.00 στην Αρχάγγελο & 16.00-19.00 στην Λίνδο.

Στις 22/10 στο Μανδράκι (Ακταίο) και στις 23/10 στην Ανάληψη.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των ακριτικών Δωδεκανήσσων, η κινητή μονάδα θα κινείται ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιάζονται.




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *