ροή ειδήσεων

Απλήρωτοι στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας (ΑΜΚΕ) του Δήμου Ροδίων.

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών στους εργαζόμενους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας του Δήμου Ροδίων, οι οποίοι εργάζονται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές ανάγκες...
και στους δυο παιδικούς σταθμούς, επικοινώνησε χτες το απόγευμα με τον Προεδρεύοντα Α' Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Σπύρο Στάμου. Στη συνομιλία τους η Βουλευτής του εξέθεσε το σοβαρό αυτό πρόβλημα και επισήμανε στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού ότι οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε δικαιολογημένη επίσχεση εργασίας, γεγονός που δημιουργεί σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο κ. Στάμου ανέφερε ότι υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και σημείωσε ότι ο Οργανισμός θα κάνει ότι μπορεί, και λόγω ελλείψεως προσωπικού, να βρει λύση στο πρόβλημα.

Μετά τη συνομιλία η Μίκα Ιατρίδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να δώσει λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα. Η Κυβέρνηση με την πολιτική της απαξιώνει συνολικά καινοτόμες δομές, που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Επιπλέον, με την πολιτική της εξακολουθεί να θεωρεί τους ακρίτες Δωδεκανήσιους, πολίτες δεύτερης διαλογής. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ως Βουλευτής θα αναδείξω το θέμα αυτό στη Βουλή με ερώτηση μου προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ειλικρινά εύχομαι να δοθεί λύση στο πρόβλημα πριν την απάντηση της κας Υπουργού".

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΘΕΜΑ: «Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) του Δήμου Ροδίων»

Η αδυναμία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να ανταποκρίνεται στις ελάχιστες υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες έχει οδηγήσει, μεταξύ άλλων, εργαζόμενους στα προγράμματα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) του Δήμου Ροδίων σε επίσχεση εργασίας. Η απόφαση τους αυτή ελήφθη με δεδομένο ότι παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες.

Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνονται δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές ανάγκες, καθώς και δύο παιδικοί σταθμοί. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών καλύπτεται από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και το Δήμο Ροδίων. Ήδη, ο Δήμος Ροδίων έχει καλύψει το ποσοστό που του αναλογεί, δυστυχώς, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Επειδή το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, μια και τα προγράμματα αυτά αφορούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε μια ακριτική νησιωτική περιοχή. Επειδή η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να βασίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι πλήρως το κοινωνικό έργο που επιτελούν, κάνουν υπομονή για τέσσερις και πλέον μήνες. Επειδή οι συγκεκριμένες δομές φροντίδας πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται.

Ερωτάται η κα Υπουργός
Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να καταβληθεί από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας το ποσό που του αναλογεί ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα εν λόγω προγράμματα στη Ρόδο;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη



aegaio.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *